ΔΙΕΘΝΗ

Μπαχρέιν: Η σιιτική αντιπολίτευση ανακοίνωσε τη σύλληψη του αρχηγού της

μπαχρέιν-η-σιιτική-αντιπολίτευση-ανα-520679

Το κύριο κίνημα της σιιτικής αντιπολίτευσης στο Μπαχρέιν ανακοίνωσε σήμερα τη σύλληψη του αρχηγού του, του σεΐχη Άλι Σαλμάν.

“Το αλ-Ουίφακ μπορεί να επιβεβαιώσει πως ο σεΐχης Άλι Σαλμάν συνελήφθη. Μπορεί να θεωρείται υπό κράτηση έπειτα από μια σειρά παράνομων μέτρων, τα οποία συνίσταντο στο να κληθεί στην έδρα της εγκληματολογικής υπηρεσίας της αστυνομίας και να προσαχθεί ενώπιον του εισαγγελέα για ανάκριση”, αναφέρει το κίνημα σε μια σύντομη ανακοινωσή του, χωρίς να διευκρινίζει ποια ήταν η αιτία των μέτρων αυτών.

Ουδεμία αντίδραση υπήρξε και ουδεμία εξήγηση έχει δοθεί προς το παρόν από την πλευρά των αρχών για τη σύλληψη αυτή.
Σε άλλη ανακοίνωσή του, το αλ-Ουίφακ ανέφερε ότι οπαδοί του είχαν αρχίσει να συγκεντρώνονται μπροστά από την κατοικία του σεΐχη Άλι Σαλμάν αφού πληροφορήθηκαν τη σύλληψή του.

Οι οπαδοί αυτοί κρατούσαν φωτογραφίες του νεαρού αρχηγού του κινήματος για να “καταγγείλουν” τα μέτρα που ελήφθησαν εναντίον του και να “ζητήσουν την άμεση απελευθέρωσή του”, αναφέρεται στο κείμενο της ανακοίνωσης.

Το αλ-Ουίφακ, η σημαντικότερη από τις οργανώσεις της αντιπολίτευσης στο Μπαχρέιν, αγωνίζεται επισήμως για μια αληθινή συνταγματική μοναρχία σ’ αυτό το μικρό βασίλειο του Κόλπου, στο οποίο κατοικούν κυρίως σιίτες και το οποίο κυβερνάται από μια παλιά σουνιτική δυναστεία, αυτή των αλ-Χαλίφα.

Το αλ-Ουίφακ υποστηρίζει αδιάκοπα πως απορρίπτει τη βία, αλλά οι ταραχές που συγκλονίζουν τη χώρα αποδίδονται εν μέρει από τις αρχές στους οπαδούς του.

newpost.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου