ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ολυμπιακοί Αγώνες: Αυξάνονται τα κρούσματα –Θετικός ένας αθλητής και πέντε υπάλληλοι

ολυμπιακοί-αγώνες-αυξάνονται-τα-κρού-519060

Ο κορονοϊός συνεχίζει να δημιουργεί προβλήματα στην Ιαπωνία, εν αναμονή της έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο, στις 23 Ιουλίου, με νέα θετικά κρούσματα να παρουσιάζονται σήμερα (15/7) και ολόκληρες ομάδες να έχουν τεθεί σε καραντίνα.

Σήμερα η οργανωτική επιτροπή των Αγώνων ανακοίνωσε ότι ένας αθλητής που βρίσκεται ήδη στην Ιαπωνία, του οποίου η εθνικότητα δεν έχει καθοριστεί, βρέθηκε θετικός σε ένα τεστ, όπως και πέντε εργαζόμενοι των εγκαταστάσεων που θα φιλοξενήσουν τους Αγώνες.

Όλα αυτά μετά τη θετικότητα οκτώ υπαλλήλων του ξενοδοχείου στο Χαμαμάστου, δυτικά του Τόκιο, όπου έχει αποσυρθεί η Εθνική ομάδα τζούντο της Βραζιλίας, κι εκείνη ενός μέλους από το επιτελείο της ρωσικής αποστολής ράγκμπι επιλογή. Μάλιστα, ο τελευταίος εισήχθη σε νοσοκομείο λόγω της κατάστασής του. Η ρωσική ομάδα έφτασε στην Ιαπωνία το περασμένο Σάββατο, 10 Ιουλίου και έχει τοποθετηθεί σε απομόνωση.

Όλα αυτά τα πρόσωπα θα μείνουν σε απομόνωση για δύο εβδομάδες, σε περίπτωση θετικότητας στα νέα τεστ που θα υποβληθούν. Εν τω μεταξύ, οι τοπικές αρχές απορρίπτουν τις επικρίσεις (μεγάλο μέρος του πληθυσμού εξακολουθεί να διάκειται εχθρικά στη διοργάνωση των Αγώνων) επισημαίνοντας ότι τα κρούσματα κορονοϊού στο Τόκιο είναι λίγα, αν ληφθεί υπόψη ότι οκτώ χιλιάδες άτομα από το εξωτερικό έχουν ήδη φτάσει στην ιαπωνική πρωτεύουσα και στους γειτονικούς νομούς.

Εν τω μεταξύ, χθες στο Τόκιο υπήρξαν συνολικά 1.149 θετικά περιστατικά, αριθμός-ρεκόρ από τον περασμένο Ιανουάριο. Το πρακτορείο Kyodo αναφέρει ότι στην τελετή έναρξης στις 23 Ιουλίου, στο Ολυμπιακό στάδιο των 68.000 θέσεων, θα προσκληθούν και ως εκ τούτου θα είναι παρόντες όχι περισσότερα από χίλια άτομα, μεταξύ VIP και διαφόρων αξιωματούχων.

[newsit.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου