ΔΙΕΘΝΗ

Οβίδες έσπειραν τον θάνατο στη Συρία

οβίδες-έσπειραν-τον-θάνατο-στη-συρία-517337

Τουλάχιστον 10 άμαχοι έχασαν σήμερα την ζωή τους από οβίδα που ερρίφθη από τον στρατό και έπεσε σε ένα λεωφορείο στο Χαλέπι, κατά την 17η ημέρα της επιχείρησης που πραγματοποιούν οι κυβερνητικές δυνάμεις κατά των συνοικιών που ελέγχουν αντάρτες στην μητρόπολη αυτή της βόρειας Συρίας, σύμφωνα με μη κυβερνητική οργάνωση.

Η οβίδα έπεσε πάνω σε ένα λεωφορείο στην συνοικία Τάρεκ αλ Μπαμπ την οποία ελέγχουν οι αντάρτες, διευκρίνισε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, επισημαίνοντας ότι ο απολογισμός αυτός μπορεί να αυξηθεί, λόγω των τραυματιών που βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση.

Μεταξύ των θυμάτων βρίσκονται δύο παιδιά και μια γυναίκα, επισήμανε επίσης η μη κυβερνητική αυτή οργάνωση.

Μια δεύτερη οβίδα έπληξε επίσης τη ζώνη αυτή την ώρα που οι κάτοικοι προσπαθούσαν να προσφέρουν βοήθεια στα θύματα της πρώτης επίθεσης, πρόσθεσε επίσης το Παρατηρητήριο.

Ένα βίντεο που μεταδόθηκε στο Ίντερνετ, η αυθεντικότητα του οποίου δεν έχει καταστεί δυνατό να επαληθευτεί, δείχνει ένα πλήθος να έχει συγκεντρωθεί γύρω από ένα λεωφορείο το οποίο έχει τυλιχθεί στις φλόγες. Ορισμένοι μεταφέρουν σορούς ενώ μια γυναίκα θρηνεί.

Στη συνέχεια στο ίδιο βίντεο ακούγεται από μακριά μια δεύτερη έκρηξη.

Την Κυριακή, το Παρατηρητήριο είχε ανακοινώσει ότι τουλάχιστον 517 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων 151 παιδιά, σκοτώθηκαν στις αεροπορικές επιδρομές που πραγματοποίησε ο στρατός στις ζώνες που ελέγχουν οι αντάρτες στην πόλη του Χαλεπιού και στην ομώνυμη επαρχία από τις 15 Δεκεμβρίου.

Οι περισσότεροι από αυτούς σκοτώθηκαν από βαρέλια γεμάτα με εκρηκτικά τα οποία ερρίφθησαν από αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας, σύμφωνα με την ίδια οργάνωση.

newpost.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου