ΔΙΕΘΝΗ

Πακιστάν: Στο νοσοκομείο με καρδιακό πρόβλημα ο Μουσάραφ

πακιστάν-στο-νοσοκομείο-με-καρδιακό-π-516039

Εσπευσμένα στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε ο πρώην στρατιωτικός ηγέτης του Πακιστάν, Περβέζ Μουσάραφ, ύστερα από καρδιακές ενοχλήσεις λίγα λεπτά πριν από την προγραμματισμένη εμφάνισή του ενώπιον ειδικού δικαστηρίου, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι.

Ο Μουσάραφ βρισκόταν καθ΄οδόν προς το δικαστήριο στο Ισλαμαμπάντ όταν αισθάνθηκε πόνο στο στήθος, είπε στους δικαστές ο αξιωματούχος της αστυνομίας Τζαν Μουχάμαντ.

Μεταφέρθηκε στο Καρδιολογικό Κέντρο των Ενόπλων Δυνάμεων στη γειτονική πόλη Ραβαλπίντι, είπε ο δικηγόρος του.

Οι πακιστανικές αρχές επιστράτευσαν περίπου 2.000 αστυνομικούς και μέλη των παραστρατιωτικών δυνάμεων ασφαλείας για την μεταφορά του Μουσάραφ στο δικαστήριο, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Ο Μουσάραφ, ο οποίος ανέβηκε στην εξουσία με πραξικόπημα το 1999 και καθαιρέθηκε το καλοκαίρι του 2008, επρόκειτο να εμφανισθεί στα τέλη Δεκεμβρίου για πρώτη φορά ενώπιον ενός ειδικού δικαστηρίου με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας, η οποία συνδέεται με την επιβολή εκ μέρους του κατάστασης έκτακτης ανάγκης το 2007.

Ωστόσο η ακροαματική διαδικασία αναβλήθηκε μετά την ανακάλυψη εκρηκτικών στην άκρη δρόμου από τον οποίο επρόκειτο να διέλθει η αυτοκινητοπομπή του.

Οι κατηγορίες επισύρουν από ισόβια ποινή κάθειρξης έως και την θανατική ποινή.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου