ΔΙΕΘΝΗ

Νεκρός και τραυματίες από βόμβα του Β Παγκοσμίου Πολέμου

νεκρός-και-τραυματίες-από-βόμβα-του-β-π-513644

Μια βόμβα του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου εξερράγη από ατύχημα κατά τη διάρκεια εργασιών σε μια οικοδομή στο Οϊσκίρχεν (στα δυτικά της Γερμανίας, κοντά στη Βόννη) με αποτέλεσμα ένας άνθρωπος να χάσει την ζωή του και οκτώ να τραυματιστούν, περιλαμβανομένων δύο οι οποίοι βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία.

«Κατά τη διάρκεια των εργασιών, ένας εκσκαφέας χτύπησε μια βόμβα θαμμένη στο έδαφος, η οποία εξερράγη και σκότωσε τον χειριστή του. Δύο ακόμη άνθρωποι, που εργάζονταν κοντά στο σημείο, τραυματίστηκαν σοβαρά και έξι άλλα ελαφρύτερα» δήλωσε αξιωματούχος της αστυνομίας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Το δυστύχημα αυτό συνέβη σε μια βιομηχανική ζώνη, όπου πολλά τζάμια σε παράθυρα κτιρίων έσπασαν από το ωστικό κύμα.
Το έδαφος στη Γερμανία είναι γεμάτο βόμβες του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, οι οποίες ανακαλύπτονται συχνά κατά τη διάρκεια εργασιών σε ακίνητα. Στην πλειονότητα των περιπτώσεων οι βόμβες αυτές, που είχαν ρίξει οι Σύμμαχοι και οι Σοβιετικοί, είναι εξουδετερωμένες, αφού οι πυροδοτικοί τους μηχανισμοί είναι πολύ παλιοί. Οι περισσότερες τοπικές αρχές πάντως έχουν συστήσει ομάδες με αποκλειστική τους απασχόληση τον εντοπισμό και την εξουδετέρωσή τους.

newpost.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου