ΔΙΕΘΝΗ

Κίνα: Χιλιάδες αστυνομικοί σε επιχείρηση – μαμούθ κατά των ναρκωτικών

κίνα-χιλιάδες-αστυνομικοί-σε-επιχείρ-513518

Ομάδα περίπου 3000 αστυνομικών κατέσχεσε τρεις τόνους κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης κατά τη διάρκεια εφόδων στην επαρχία Γκουανγκντόνγκ, στα νότια της Κίνας, σε μια περιοχή όπου είναι γνωστό πως παράγονται και διακινούνται τεράστιες ποσότητες αυτής της ναρκωτικής ουσίας, η οποία έχει πολλούς χρήστες στην Ασία.

Οι αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψη σχεδόν 200 ατόμων, υπόπτων για συμμετοχή σε 18 κυκλώματα διακίνησης και εμπορίας ναρκωτικών ουσιών, όπως ανέφεραν αξιωματούχοι σε δελτίο τύπου που δημοσιεύθηκε από το πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.

Στην επιχείρηση, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στο χωριό Μποσέ, συμμετείχαν ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας, ταχύπλοα και ελικόπτερα.

Πολλοί ντόπιοι εμπλέκονται στο εμπόριο ναρκωτικών, μεταδίδουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Οι αρχές αναφέρουν ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη ανάλογη επιχείρηση που έχει πραγματοποιηθεί ως σήμερα στην ιστορία της επαρχίας Γκουανγκντόνγκ.

Η κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη είναι το δεύτερο δημοφιλέστερο ναρκωτικό στην Κίνα μετά την ηρωίνη, σύμφωνα με έκθεση του Γραφείου του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για την Καταπολέμηση των Ναρκωτικών και του Εγκλήματος (ONUDC).

Τον περασμένο Νοέμβριο η υπηρεσία αυτή του ΟΗΕ είχε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου μετά τις κατασχέσεις ρεκόρ το 2012 στην Ασία ποσοτήτων μεθαμφεταμίνης, μιας ουσίας που παράγεται σχετικά εύκολα και έχει πλημμυρίσει τους δρόμους και τα νυχτερινά κέντρα της ηπείρου.

Όπως μεταδίδει το Νέα Κίνα, στην παραθαλάσσια πόλη Λουφένγκ, σε απόσταση περίπου 200 χιλιομέτρων από το Χονγκ Κονγκ, παράγεται τα τελευταία τρία χρόνια το ένα τρίτο του συνόλου της ποσότητας της μεθαμφεταμίνης που υπολογίζεται ότι παρασκευάζεται σε ολόκληρη την χώρα.

newpost.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου