ΔΙΕΘΝΗ

Μετά από 42 χρόνια σε κώμα, Ινδή θύμα βιασμού άφησε την τελευταία της πνοή

μετά-από-42-χρόνια-σε-κώμα-ινδή-θύμα-βιασ-512963

Η ινδή νοσοκόμα Αρούνα Σανμπάγκ, η υπόθεση της οποίας είχε ανοίξει στη χώρα τη συζήτηση για την ευθανασία, άφησε την τελευταία πνοή μετά από 42 χρόνια σε κωματώδη κατάσταση εξαιτίας του βαρύτατου τραυματισμού της όταν έπεσε θύμα βιασμού.

Η Αρούνα είχε πάθει τις τελευταίες ημέρες πνευμονία και βρισκόταν σε μηχανική υποστήριξη στο νοσοκομείο Κινγκ Έντουαρντ Μεμόριαλ στο Μουμπάι, όπου βρισκόταν όλα αυτά τα χρόνια.

Το νοσοκομείο ανακοίνωσε το θάνατό της τη Δευτέρα.

Η Αρούνα έκανε το 1973 την πρακτική της ως νοσοκόμα στο Κινγκ Έντουαρντ Μεμόριαλ. Νεαρός εργαζόμενος στο νοσοκομείο τη βίασε και την στραγγάλισε, προκαλώντας της ανήκεστο εγκεφαλική βλάβη.

Η υπόθεσή της έφερε στο προσκήνιο τη συζήτηση για το ινδικό νομικό πλαίσιο σχετικά με την ευθανασία μετά από αγώνα φίλου της που είχε διεκδικήσει να σταματήσει να της χορηγείται τροφή. Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ινδίας δεν δέχθηκε μεν το αίτημα, αλλά η υπόθεση άνοιξε την πόρτα για να ψηφιστεί νομοθεσία για την παθητική ευθανασία.

Αντίθετες στη διακοπή της ζωής της Αρούνα ήταν οι νοσοκόμες του νοσοκομείου Κινγκ Έντουαρντ Μεμόριαλ, οι οποίοι φρόντιζαν με βάρδιες όλα αυτά τα χρόνια την πρώην συνάδελφό τους.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από Associated Press

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου