ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Νεκρός διάσημος αθλητής extreme sports που επιχείρησε άλμα χωρίς αλεξίπτωτο

νεκρός-διάσημος-αθλητής-extreme-sports-που-επιχεί-512793

Τη ζωή στοίχισε στον 43χρονο Ντιν Πότερ, διάσημο για τα άλματα «BASE» και τις τολμητές αναρριχήσεις, η αγάπη του για τη δράση: Ο Πότερ σκοτώθηκε όταν επιχείρησε να ολοκληρώσει άλμα από την κορυφή Ταφτ Πόιντ του Εθνικού Πάρκου Γιοσέμιτι στην Καλιφόρνια.

Μαζί του σκοτώθηκε και νεαρός συνάδελφός του, ο 29χρονος Γκράχαμ Χαντ.

Οι δύο τους είχαν πηδήξει από την κορυφή Ταφτ Πόιντ με στολές «wingsuit» (που έχουν ύφασμα ανάμεσα στα πόδια και μεταξύ των χεριών και του κορμού) αργά το Σάββατο.

Το άλμα έγινε αργά το απόγευμα ή το βράδυ -πιθανολογείται ότι οι δύο τους επέλεξαν την ώρα ώστε να μην συναντήσουν προβλήματα με τους φύλακες του πάρκου.

Το βράδυ του Σαββάτου έγινε η κλήση από το συνεργείο τους όταν χάθηκε η επαφή μαζί τους. Το πρωί της Κυριακής, ελικόπτερο εντόπισε τις σορούς τους στην Κοιλάδα του Γιοσέμιτι.

Ο Πότερ ήταν διάσημος για τις τολμηρές αναρριχήσεις του χωρίς εξοπλισμό και για τα άλματα τύπου BASE (ακρωνύμιο για τα «Κτίρια, Κεραίες, Γέφυρες και Γκρεμούς», από όπου γίνονται τα άλματα). Εξαιτίας των επικρίσεων που είχαν προκαλέσει οι επικίνδυνες επιλογές του, εταιρεία ρούχων είχε αποσύρει στο παρελθόν τη χορηγία της στον Πότερ.

Το 2009, είχε κατακτήσει το ρεκόρ άλματος BASE με wingsuit πηδώντας από κορυφή στο σύμπλεγμα του ελβετικού όρους Άιγκερ και πετώντας για δύο λεπτά και πενήντα δευτερόλεπτα.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από Associated Press

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου