ΔΙΕΘΝΗ

Τουρκικό καψόνι σε επιβάτες της Εasyjet

τουρκικό-καψόνι-σε-επιβάτες-της-εasyjet-512543

Πτήση ταλαιπωρίας ήταν η U28967 της EasyJet από το Λονδίνο στη Λάρνακα χθες βράδυ. Ο κυβερνήτης του αεροσκάφους λόγω χαμηλής ορατότητα και κακών καιρικών συνθηκών δεν μπορούσε να προσγειωθεί ούτε στο αεροδρόμιο της Λάρνακα ούτε στο αεροδρόμιο Πάφου. Ζήτησε άδεια από τις τουρκικές αρχές για να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο Νταλαμάν την οποία πήρε μετά από καψόνι σχεδόν μίας ώρας.

Οι τουρκικές αρχές επικαλούμενες λόγους ασφαλείας ζήτησαν τον κατάλογο επιβατών και όταν διαπίστωσαν ότι υπάρχουν Ελληνοκύπριοι ανέφεραν στο πιλότο ότι πρέπει να διαβουλευθούν με τις πολιτικές αρχές για να επιτρέψουν τη προσγείωση. Για όση ώρα γίνοντας οι διαβουλεύσεις το αεροπλάνο έκανε κύκλους πάνω από το αεροδρόμιο. Τελικά το αεροσκάφος προσγειώθηκε και οι επιβάτες περιορίστηκαν σε ένα χώρο του αεροδρομίου μέχρι να επιτραπεί και πάλι η αναχώρηση.

Το καψόνι όμως είχε και συνέχεια αφού οι τουρκικές αρχές δεν επέτρεψαν την απευθείας πτήση προς τη Κύπρο λόγω μη αναγνώρισης της Κυπριακής Δημοκρατίας. Κάτω από αυτές τις συνθήκες το αεροσκάφος αναχώρησε για Αθηνα και από κει για το αεροδρόμιο Πάφου. Στη συνέχεια οι επιβάτες μεταφέρθηκαν με λεωφορεία στο αεροδρόμιο Λάρνακας που ήταν και ο τελικός προορισμός τους.

[protothema.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου