ΔΙΕΘΝΗ

Κύπρος: Βίντεο-ντοκουμέντο από την επίθεση κουκουλοφόρων στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΙΓΜΑ

κύπρος-βίντεο-ντοκουμέντο-από-την-επί-512351

Σοκαριστικά είναι τα όσα συνέβησαν το βράδυ της Κυριακής στο μιντιακό συγκρότημα «ΔΙΑΣ» στην Κύπρο. Άγνωστοι, μετά από πορεία διαμαρτυρίας για τα μέτρα κατά του κορονοϊού, εισήλθαν στο κτίριο που βρίσκεται ο τηλεοπτικός σταθμός «ΣΙΓΜΑ» βάζοντας φωτιά και σπάζοντας την είσοδο.

Οι δράστες της επίθεσης – όπως αναφέρει σε δημοσίευμα του το sigmalive.com – χρειάστηκαν σχεδόν 15 λεπτά για να εισέλθουν στο μιντιακό συγκρότημα και να τα κάνουν γυαλιά-καρφιά. Τα όσα διαδραματίστηκαν καταγράφηκαν από τις κάμερες ασφαλείας που υπήρχαν στο κτίριο και δόθηκαν στην δημοσιότητα. Στο βίντεο φαίνεται ότι δεν χρειάστηκαν περισσότερα από 4 λεπτά από την έλευση δυο αστυνομικών, οι οποίοι ενημέρωσαν και ακολούθως έφυγαν, για να μπουκάρουν και οι υπόλοιποι στο κτίριο.

Δείτε το βίντεο-ντοκουμέντο από την επίθεση:

Σύμφωνα μάλιστα με το sigmalive.com, οι δράστες προτού ξεκινήσουν να κάνουν ανυπολόγιστες υλικές ζημιές στο κτίριο απείλησαν τον υπεύθυνο της ασφάλειας και την υπεύθυνη βάρδιας στο τηλεφωνικό κέντρο.

Υπενθυμίζεται πως όλα έγιναν live, την ώρα που βρισκόταν στον αέρα το δελτίο ειδήσεων του ΣΙΓΜΑ και στο συγκρότημα βρίσκονταν δεκάδες εργαζόμενοι. «Με ενημερώνουν οι συνάδελφοι αυτή τη στιγμή ότι σπάνε τα αυτοκίνητά μας» λέει μεταξύ άλλων, με έκδηλη την αγωνία στο πρόσωπό του, ο παρουσιαστής Νέστορας Βασιλείου και ενημερώνει το κοινό για το τι γίνεται.

Δείτε το βίντεο:

Έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών

Στο πλαίσιο διερεύνησης της επίθεσης που σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής στο συγκρότημα ΔΙΑΣ, οι κυπριακές Αρχές έδωσαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες προσώπων, με σκοπό την αναγνώριση και τον εντοπισμό τους.
Σύμφωνα με το sigmalive.com, οποιεσδήποτε πληροφορίες σε σχέση με τα πρόσωπα που απεικονίζονται στις φωτογραφίες μπορεί να διαβιβάζονται στο ΤΑΕ Λευκωσίας στον αριθμό τηλεφώνου 22802222 ή στη Γραμμή Επικοινωνίας του Πολίτη στον αριθμό 1460 ή στον πλησιέστερο Αστυνομικό Σταθμό ή μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας Καταγγελία Εγκλήματος (ανώνυμα) στο application της Αστυνομίας Κύπρου.

[newsit.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου