ΔΙΕΘΝΗ

Σε απεργία επ’ αόριστον προχωρούν οι γερμανοί μηχανοδηγοί

σε-απεργία-επ-αόριστον-προχωρούν-οι-γ-512018

Νέο χάος αναμένεται να προκληθεί στις σιδηροδρομικές μεταφορές της Γερμανίας από την Τρίτη, καθώς οι γερμανοί μηχανοδηγοί ξεκινούν επ’ αόριστον απεργία. Η απεργία ξεκινά την Τρίτη για τη μεταφορά αγαθών και από την Τετάρτη μεταφέρεται και στα επιβατηγά τρένα.

Σύμφωνα με το συνδικάτο των μηχανοδηγών GDL, η ημερομηνία για τη λήξη της απεργίας αναμένεται να ανακοινωθεί αργότερα μέσα στην εβδομάδα.

Νωρίτερα, εκπρόσωπος του συνδικάτου των μηχανοδηγών είχε προειδοποιήσει ότι η επόμενη απεργία θα είναι μεγαλύτερης διάρκειας από την προηγούμενη και θα περιλαμβάνει πιθανότατα Σαββατοκύριακα στο διάστημα των διακοπών.

Θα είναι η ένατη κινητοποίηση στη διαμάχη ανάμεσα στους μηχανοδηγούς και την κρατική Deutsche Bahn.

Η διάρκειας επτά ημερών απεργία των μηχανοδηγών νωρίτερα τον Μάιο ήταν η μεγαλύτερη στην ιστορία της Deutsche Bahn και σχεδόν παρέλυσε μία χώρα όπου 5,5 εκατομμύρια άνθρωποι χρησιμοποιούν το τρένο καθημερινά και 620.000 τόνοι εμπορεύματα μεταφέρονται με τρένο.

Το συνδικάτο ζητεί αυξήσεις 5% και τη μείωση της εργάσιμης εβδομάδας στις 37 ώρες από τις 39. Ακόμη, θέλει το δικαίωμα να διαπραγματεύεται και για άλλες κατηγορίες εργαζομένων, όπως οι συνοδοί.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου