ΔΙΕΘΝΗ

Ελεύθερος με εγγύηση ο Άλκης Δαυίδ

ελεύθερος-με-εγγύηση-ο-άλκης-δαυίδ-511516

Ελεύθερος με εγγύηση ύψους 330 χιλιάδων δολαρίων αφέθηκε την Τετάρτη ο Κύπριος επιχειρηματίας Άλκης Δαυίδ, ο οποίος συνελήφθη την Τρίτη στην Καραϊβική, καθώς μετέφερε μέσα στο ιδιωτικό του τζετ περίπου 5.000 δενδρύλλια κάνναβης.

Ο Άλκης Δαυίδ είναι μέλος της πασίγνωστης οικογένειας Λεβέντη-Δαυίδ, η οποία εμπορεύεται το δημοφιλές αναψυκτικό Coca-Cola σε πάνω από 28 χώρες. Η προσωπική περιουσία του, που αγγίζει τα 2 δισ. λίρες Μεγάλης Βρετανίας, τον κατατάσσει ανάμεσα στους πλουσιότερους Ελληνοκύπριους στον κόσμο.

Πιο συγκεκριμένα, ο Ελληνοκύπριος δισεκατοµµυριούχος επιχειρηµατίας συνελήφθη µαζί µε τον συνεργάτη του Τσέις Εργκεν στον Αγιο Χριστόφορο της Καραϊβικής, καθώς βρέθηκαν να µεταφέρουν κάνναβη αξίας 1,3 εκατ. δολαρίων. Οι τοπικές Αρχές έκαναν έλεγχο στο ιδιωτικό του τζετ, στο οποίο επέβαινε και ο γνωστός ηθοποιός Τζόναθαν Ρις Μέγιερς, ο οποίος είναι στενός φίλος του «Mr Coca-Cola», και εντόπισαν σχεδόν 5.000 δενδρύλλια και σπόρους κάνναβης.

Τους έθεσαν υπό κράτηση για περίπου οκτώ ώρες και στη συνέχεια τους άφησαν να φύγουν, όταν άπαντες τόνισαν ότι τα φυτά αυτά εντάσσονται στο πλαίσιο λειτουργίας µονάδας παραγωγής φαρµακευτικής κάνναβης στην περιοχή. Οταν πριν από µερικές ηµέρες, ωστόσο, ο Αλ. ∆αυίδ µε τον συνεργάτη του ετοιµάζονταν να αναχωρήσουν από τη χώρα, συνελήφθησαν.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου