ΔΙΕΘΝΗ

Καταγγελία Αναστασιάδη για αλλοίωση των ελληνοκυπριακών θέσεων

καταγγελία-αναστασιάδη-για-αλλοίωση-509940

Καταγγελία για αλλοίωση των θέσεων της ελληνοκυπριακής πλευράς, όσον αφορά την έκδοση κοινού ανακοινωθέντος, που θα αποτελέσει τη βάση επανέναρξης των συνομιλιών για το Κυπριακό, διατύπωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Χωρίς να δώσει λεπτομέρειες, ο κ. Αναστασιάδης είπε ότι αυτό που χρειάζεται στο Κυπριακό δεν είναι από μηχανής θεός, αλλά αντικειμενικότητα από πλευράς εκείνων που τάχθηκαν να υπηρετούν τις αρχές των Ηνωμένων Εθνών, «είτε λέγεται Ντάουνερ είτε οποιοσδήποτε άλλος».

Σε συνέντευξή του στο ΡΙΚ, ο κ. Αναστασιάδης ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να μπει σε συνομιλίες χάριν των συνομιλιών, πόσω μάλλον όταν δεν υπάρχει συμφωνία για το βασικό θέμα της μίας κυριαρχίας.

Σε ό,τι αφορά τις επικρίσεις για τους διορισμούς στους ημικρατικούς οργανισμούς, ο Κύπριος Πρόεδρος τόνισε ότι τηρήθηκαν οι αρχές της αξιοκρατίας, χωρίς διορισμούς κομματικών στελεχών πρώτης γραμμής και στη βάση προσόντων και εμπειριών.

Εξάλλου, απάντησε και στις ανησυχίες για το ενδεχόμενο να κλείσει το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου, αναφέροντας ότι ουδέποτε υπήρξε τέτοιος σχεδιασμός, αλλά ταυτόχρονα υπογράμμισε ότι θα πρέπει να υπάρξει βελτίωση και νοικοκύρεμα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Πρόσθεσε πως η κυβέρνηση θέλει το ΡΙΚ να είναι απόλυτα αντικειμενικό, χωρίς εξάρτηση από οποιαδήποτε κυβέρνηση.

AΠE-MΠΕ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου