ΔΙΕΘΝΗ

Πέρασε 60 ώρες στη θάλασσα χωρίς να ξέρει κολύμπι

πέρασε-60-ώρες-στη-θάλασσα-χωρίς-να-ξέρε-509850

Κατάφερε να περάσει 60 ώρες σε μεγάλη θαλασσοταραχή, ένας 42χρονος Ταϊβανέζος, ακόμη κι αν δεν ήξερε κολύμπι, αναφέρουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Τσενγκ Λιεν-φα, βρισκόταν σε μια παραλία στην περιοχή Χουαλιέν της χώρας, την Παρασκευή, όταν παρασύρθηκε από μεγάλα κύματα. Κατέληξε σε μια άλλη παραλία 75 χιλιόμετρα μακριά.

Ο Τσενγκ στηριζόταν σε ένα κομμάτι ξύλο, στην προσπάθειά του να κρατηθεί στη ζωή, πριν τον εντοπίσουν τα σωστικά συνεργεία στην παραλία, την Κυριακή το πρωί.

Το ιατρικό προσωπικό δήλωσε πως ήταν ελαφρώς αφυδατωμένος και είχε κάποιες εκδορές στα χέρια του από την πολύωρη παραμονή του στη θάλασσα.

Ο γιατρός Τσεν Τιεν-σου, δήλωσε πως η επιβίωση του 42χρονου, ήταν ένα «θαύμα» δεδομένου ότι δεν είχε πρόσβαση σε φαγητό ή νερό.

Ο Τσενγκ μιλώντας σε τοπικά ΜΜΕ, δήλωσε πως κατάφερε να ξεφύγει από ένα μεγάλο κύμα, «αλλά παρασύρθηκε από ένα άλλο, μεγαλύτερο». Πρόσθεσε ότι το μόνο που ευχόταν ήταν να τον «μαζέψει» κάποιο διερχόμενο πλοίο και πως άρχισε να κουνά τα πόδια του όταν είδε φώτα σε ένα δρόμο κοντά στην ακτή.

«Όταν τα πόδια μου άγγιξαν την άμμο, χαλάρωσα και άφησα τα κύματα να με οδηγήσουν στην ακτή» αναφέρει το πρακτορείο Reuters.

Η σύζυγος του Τσενγκ ειδοποίησε τους αξιωματούχους όταν δεν επέστρεψε στο σπίτι του τη συνηθισμένη ώρα. Μάζευε χέλια για να τα πουλήσει για επιπλέον εισόδημα, σύμφωνα με αναφορές.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου