ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Ελεύθερα αφέθηκαν από τους εργαζομένους τα δύο στελέχη της Goodyear

γαλλία-ελεύθερα-αφέθηκαν-από-τους-εργ-509557

Ελεύθερα αφέθηκαν σήμερα το απόγευμα τα δύο στελέχη του εργοστασίου της Goodyear στη βόρεια Γαλλία που κρατούνταν από εργαζόμενους εδώ και 30 ώρες, στο πλαίσιο της διαμάχης μεταξύ της διεύθυνσης και των εργαζομένων για το ύψος των αποζημιώσεων που θα λάβουν οι τελευταίοι μετά το κλείσιμο του εργοστασίου.

Οι δύο άνδρες, περικυκλωμένοι από αστυνομικούς, βγήκαν από την αίθουσα συνεδριάσεων όπου τους κρατούσαν στο εργοστάσιο της Αμιένης εν μέσω των κραυγών των εργαζομένων που φώναζαν: «Δεν είμαστε εμείς οι χούλιγκαν».

Ο διευθυντής παραγωγής Μισέλ Ντεγί και ο διευθυντής προσωπικού Μπερνάρ Γκλεσέ κρατούνταν από τη Δευτέρα το πρωί σε μια αίθουσα συνεδριάσεων στο εργοστάσιο της Goodyear στην Αμιένη, όπου πέρασαν τη νύχτα.

Όπως είχε δηλώσει νωρίτερα ο Μισέλ Μαλέ, εκπρόσωπος του συνδικάτου CGT, του μεγαλύτερου της Γαλλίας, τα δύο στελέχη «μπορούν να φάνε και να πιούνε όσο θέλουν. Έχουν τα κινητά τους τηλέφωνα, επικοινωνούν με τις οικογένειές τους. Είναι ελεύθεροι να κινούνται στο εσωτερικό του εργοστασίου, όμως δεν μπορούν να βγουν από αυτό». Εξάλλου είχε προσθέσει ότι 100 με 150 εργαζόμενοι πέρασαν τη νύχτα στο εργοστάσιο.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων είχαν ανακοινώσει ότι θα άφηναν ελεύθερους τους δύο άνδρες μόλις η Goodyear, η οποία στις 31 Ιανουαρίου 2013 είχε ανακοινώσει το κλείσιμο του εργοστασίου της Αμιένης και την απόλυση των 1.173 εργαζομένων, συμφωνούσε να αυξήσει τις αποζημιώσεις τους.

Η εταιρεία από την πλευρά της κατήγγειλε τη διαμαρτυρία και ανακοίνωσε ότι δεν θα διαπραγματευτεί με τους εργαζόμενους μέχρι να αφεθούν ελεύθερα τα δύο στελέχη.

AMΠE

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου