ΔΙΕΘΝΗ

Τσεχία: Επαναπατρίστηκε η σορός του πρέσβη της Παλαιστινιακής Αρχής

τσεχία-επαναπατρίστηκε-η-σορός-του-πρ-509441

Το αεροπλάνο που μετέφερε τη σορό του πρέσβη της Παλαιστινιακής Αρχής στην Τσεχία, Τζαμάλ αλ–Τζαμάλ, ο οποίος σκοτώθηκε την Πρωτοχρονιά από έκρηξη στην κατοικία του, την οποία η αστυνομία χαρακτήρισε τυχαίο γεγονός, αναχώρησε από την Πράγα το βράδυ της Δευτέρας, ανακοίνωσε το πρακτορείο ειδήσεων CTK.

Το φέρετρο με τα λείψανα του παλαιστίνιου διπλωμάτη τοποθετήθηκε σε πτήση της γραμμής για να επαναπατριστεί στα παλαιστινιακά εδάφη μέσω του Αμάν της Ιορδανίας, όπως ανέφεραν οι τσεχικές αερογραμμές χωρίς να παράσχουν περαιτέρω λεπτομέρειες. Η κηδεία θα γίνει τις επόμενες μέρες στη Ραμάλα , σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης της Τσεχίας.

Ο 56χρονος Τζαμάλ αλ–Τζαμάλ είχε τοποθετηθεί πρέσβης τον Οκτώβριο και τραυματίστηκε θανάσιμα ην Τετάρτη το πρωί. Πέθανε λίγες ώρες αργότερα στο στρατιωτικό νοσοκομείο Στρεσόβιτσε της Πράγας. Η αστυνομία απέκλεισε πιθανή τρομοκρατική πράξη μιλώντας για μια τυχαία έκρηξη που προκλήθηκε από το σύστημα προστασίας που είχε τοποθετηθεί για να ασφαλίσει την πρεσβευτική κατοικία. Αυτή η άποψη αμφισβητείται από την κόρη του διπλωμάτη, Ράνα αλ- Τζαμάλ η οποία θεωρεί ότι ο πατέρας της μπορεί να έπεσε θύμα επίθεσης.

Η αστυνομία ανακοίνωσε επίσης ότι ανακάλυψε στην κατοικία του παλαιστινίου πρέσβη δώδεκα τεμάχια από αδήλωτα όπλα, συμπεριλαμβανομένων πολυβόλων και πιστολιών. Μετά την ανακάλυψη αυτή το τσεχικό υπουργείο Εξωτερικών κατήγγειλε κατάφωρη παραβίαση της Σύμβασης της Βιέννης για τις διπλωματικές σχέσεις.

newpost.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου