ΔΙΕΘΝΗ

Ένας νεκρός, δεκάδες τραυματίες από την κακοκαιρία στην Ισπανία

ένας-νεκρός-δεκάδες-τραυματίες-από-τη-508047

Ένας άνθρωπος έχει χάσει τη ζωή του και δυο εξακολουθούν να αγνοούνται αφότου παρασύρθηκαν από τεράστια κύματα στις ακτές της Γαλικίας στην Ισπανία.

Σφοδρότατη καταιγίδα σαρώνει τις ακτές της δυτικής Ευρώπης και το Μαρόκο και δεκάδες άνθρωποι έχουν τραυματιστεί εξαιτίας των ακραίων φαινομένων.

Κύματα ύψους πολλών μέτρων εξακολουθούν να σαρώνουν τα παράλια ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των δύο αγνοούμενων που παρασύρθηκαν ενώ έκαναν περίπατο στην παραλία του Βαλντοβίνιο, στην περιοχή της Λα Κορούνια.

Νωρίτερα, η υπηρεσία έρευνας και διάσωσης είχε ανακοινώσει μέσω του λογαριασμού της στο Twitter ότι βρέθηκε νεκρός στην παραλία του Βαλντοβίνιο ένας 67χρονος κάτοικος της κοινότητας. Οι δύο αγνοούμενοι είναι ο κουνιάδος του και η ανιψιά του. Όλοι τους παρασύρθηκαν ενώ στέκονταν σε έναν απόκρημνο βράχο, πλάι στη θάλασσα.

Η μετεωρολογική υπηρεσία είχε σημάνει “κόκκινο συναγερμό” —το ανώτατο επίπεδο— προειδοποιώντας ότι τα κύματα θα μπορούσαν να φτάσουν σε ύψος τα 9 μέτρα.

Η βροχή που συνεχίζει να πέφτει στην περιοχή, συνοδευόμενη από ισχυρούς ανέμους, έχει προκαλέσει πολλές πλημμύρες στην ευρύτερη περιοχή.

Κύματα ύψους έως και 8 μέτρων έπληξαν επίσης το Μαρόκο όπου αναφέρθηκαν σημαντικές ζημιές και πλημμύρες στην Καζαμπλάνκα και το Ραμπάτ. Στην Καζαμπλάνκα, την οικονομική πρωτεύουσα της χώρας, ο παραλιακός δρόμος Άιν Ντιάμπ πλημμύρισε κατά τη διάρκεια της νύχτας. Τα εστιατόρια που βρίσκονται κατά μήκος του δρόμου αυτού καταστράφηκαν: οι βιτρίνες έσπασαν, τραπέζια, καρέκλες ακόμη και ψυγεία παρασύρθηκαν από τα νερά και οι ιδιοκτήτες τους εκτιμούν ότι υπέστησαν ζημιές ύψους δεκάδων χιλιάδων ευρώ. Σύμφωνα με το μαροκινό πρακτορείο ΜΑΡ έχει υποστεί ζημιές και το λιμάνι της Καζαμπλάνκας ενώ τέσσερις ναυτικοί τραυματίστηκαν και έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομείο της πόλης.

Στο Ραμπάτ, βορειότερα, ο παραλιακός δρόμος έκλεισε καθώς εκατοντάδες βράχοι κατακρημνίστηκαν εξαιτίας της σφοδρής θαλασσοταραχής. Ζημιές έχουν αναφερθεί επίσης και στην πόλη Σάφι, νοτιοδυτικά της Καζαμπλάνκα.

Η καταιγίδα αυτή οφείλεται σε ένα βαρομετρικό χαμηλό στον βόρειο Ατλαντικό που συνοδεύεται από ανέμους ταχύτητας 100 χιλιομέτρων την ώρα.

Στη Γαλλία βρίσκεται σε εξέλιξη μια έρευνα για τον εντοπισμό ενός άνδρα στο Μπιαρίτς καθώς ένας αυτόπτης μάρτυρας κατήγγειλε στις αρχές ότι ένας άστεγος παρασύρθηκε από τα κύματα το βράδυ της Δευτέρας.

Τέλος, στο Πόρτο της Πορτογαλίας, τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν και δεκάδες αυτοκίνητα παρασύρθηκαν από τα νερά της αγριεμένης θάλασσας.

news.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου