ΔΙΕΘΝΗ

Το χειμώνα θα διεξαχθεί το Μουντιάλ 2022 στο Κατάρ

το-χειμώνα-θα-διεξαχθεί-το-μουντιάλ-2022-σ-507920

Το Μουντιάλ που θα διεξαχθεί στο Κατάρ το 2022, δε θα πραγματοποιηθεί το καλοκαίρι, σύμφωνα με το γενικό γραμματέα της Fifa, Ζερόμ Βάλκερ.

Οπως αποκάλυψε ο γενικός γραμματέας της FIFA, η κορυφαία ποδοσφαιρική διοργάνωση δεν θα διεξαχθεί τον Ιούνιο και τον Ιούλιο, αλλά όπως εκτίμησε «μεταξύ 15 Νοεμβρίου και 15 Ιανουαρίου το αργότερο».

«Για να είμαι ειλικρινής, νομίζω ότι θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 15 Νοεμβρίου και 15 Ιανουαρίου, το αργότερο. Οι καιρικές συνθήκες, τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, είναι καλύτερες, καθώς οι θερμοκρασίες ισοδυναμούν με μια ζεστή άνοιξη στην Ευρώπη, με 25 βαθμούς Κελσίου κατά μέσο όρο» πρόσθεσε.

Η τελική απόφαση σχετικά με τον προγραμματισμό του τουρνουά το 2022, δε θα ληφθεί πριν τη συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της FIFA, που θα πραγματοποιηθεί στη Ζυρίχη, στις 21-22 Μαρτίου.

Εάν το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου, διεξαχθεί μεταξύ Νοεμβρίου και Ιανουαρίου, θα μπορούσε να προκαλέσει ποικίλα προβλήματα στα σημαντικότερα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου, αλλά και του Champions League.

Το σχόλιο του Βάκερ προκάλεσε σοκ στους συναδέλφους του.

«Σε ότι με αφορά, εκπλήσσομαι από την σημερινή είδηση» δήλωσε στο CNN, ο αντιπρόεδρος της FIFA, Τζιμ Μπόις.

«Ήξερα πως η εκτελεστική επιτροπή της FIFA αναμένει τα αποτελέσματα της ομάδας εργασίας για το θέμα αυτό. Μου είχαν πει πως δε θα γινόταν καμία ανακοίνωση για το θέμα αυτό, παρά μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο στη Βραζιλία».

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου