ΔΙΕΘΝΗ

«Πιθανότατα σκόπιμα» τέθηκε φωτιά σε καταφύγιο μεταναστών στο Μόναχο

πιθανότατα-σκόπιμα-τέθηκε-φωτιά-σε-506489

Εμπρησμό βλέπει, στο αρχικό στάδιο της έρευνας, η γερμανική αστυνομία σε πυρκαγιά που έκαψε καταφύγιο στο Γκέρμερινγκ, έξω από το Μόναχο, όπου έμεναν συνολικά 60 μετανάστες που έχουν ζητήσει άσυλο. Η αστυνομία αναζητεί έναν 30χρονο που φαίνεται ότι βρισκόταν στο σημείο λίγο πριν ξεσπάσει η φωτιά και εξαφανίστηκε όταν έγινε αντιληπτός.

Η πυρκαγιά, τα ξημερώματα της Τετάρτης, έγινε αμέσως αντιληπτή και όσοι κοιμούνταν στον χώρο πρόλαβαν να απομακρυνθούν.

Η φωτιά ξεκίνησε αργά τη νύχτα από ξύλινη πρόσοψη στο μεσαίο τμήμα της εγκατάστησης και μέχρι να την σβήσει η Πυροσβεστική είχε επεκταθεί και στον υπόλοιπο χώρο.

Όπως αναφέρει η Sueddeutsche Zeitung, η Αστυνομία και η Πυροσβεστική επικεντρώνονται, βάσει της φωτιάς και των μαρτυριών, στο ενδεχόμενο εμπρησμού.

H πυρκαγιά «φαίνεται πως ξεκίνησε σκόπιμα» ανέφερε η αστυνομία, η οποία ακόμη ωστόσο δεν φτάνει στο σημείο να μιλήσει για εμπρησμό με ρατσιστικό κίνητρο.

Η ζημιά είναι αρκετά μεγάλη (αποτιμάται σε 200.000 ευρώ), αλλά η εγκατάσταση παραμένει κατοικίσιμη και ορισμένοι από τους συνολικά 60 μετανάστες που μένουν σε αυτήν επέλεξαν να επιστρέψουν.

Η αστυνομία έχει δώσει την περιγραφή του 30χρονου στη δημοσιότητα και έχει καλέσει όποιον έχει υπόψη του «ύποπτες κινήσεις» στην περιοχή να επικοινωνεί με ειδική τηλεφωνική γραμμή.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου