ΔΙΕΘΝΗ

Το αστέρι των Ρεπουμπλικανών έμπλεξε σε σκάνδαλο πολιτικού… μποτιλιαρίσματος

το-αστέρι-των-ρεπουμπλικανών-έμπλεξε-506465

Διαστάσεις σκανδάλου παίρνει υπόθεση φερόμενης πολιτικής βεντέτας του Κρις Κρίστι, κυβερνήτη του Νιου Τζέρσεϊ και ισχυρότερου «χαρτιού» των Ρεπουμπλικανών για τις επόμενες προεδρικές εκλογές: Συνεργάτες του φαίνεται ότι έδωσαν οδηγίες να προκληθεί… μποτιλιάρισμα σε δήμο της πολιτείας για να «χαντακώσουν» δήμαρχο που δεν τον είχε υποστηρίξει.

Ο Κρίστι αρνείτο εμπλοκή των συνεργατών του, μέχρι όμως να βγουν στη δημοσιότητα μηνύματα που εξέθεσαν συνεργάτιδά του -όχι όμως τον ίδιο, που δηλώνει τώρα εξοργισμένος.

Ο Κρις Κρίστι είναι ένας από τους δημοφιλέστερους πολιτικούς του Ρεπουμπλικανικού κόμματος και στην παρούσα φάση είναι η προσωπικότητα εκείνεη που θεωρείται ότι έχει τις καλύτερες πιθανότητες να διεκδικήσει τον Λευκό Οίκο. Επανεξελέγη τον περασμένο Νοέμβριο κυβερνήτης του Νιου Τζέρσεϊ.

Τον Αύγουστο όμως, υποστήριζαν ΜΜΕ, το επιτελείο του δεν είχε συμπεριφερθεί με την πολιτική αξιοπρέπεια που θα άρμοζε σε υποψήφιο που κατέβαινε με αερά νικητή.

Επειδή Δημοκρατικός δήμαρχος της πολιτείας δεν είχε υποστηρίξει τον Κρίστι, υποστήριζαν τα δημοσιεύματα, συνεργάτες του έδωσαν κρυφά εντολή σε δημοτικούς υπαλλήλους να προκαλέσουν μποτιλιάρισμα στο δήμο για να εκθέσουν τον πολιτικό αντίπαλο.

Η «εντολή» ήταν να κλείσουν οι δύο από τις τρεις λωρίδες στη γέφυρα Τζορζτ Ουάσινγκτον που συνδέει το Μανχάταν της Νέας Υόρκης με το Φορτ Λι του Νιου Τζέρσεϊ.

Ο Κρίστι αρνείτο τις τελευταίες ημέρες ότι το επιτελείο του είχε σχέση με το μποτιλιάρισμα που προκλήθηκε εκείνο το μήνα. Όμως την Τετάρτη, στη δημοσιότητα δόθηκαν e-mail του επιτελείου του Κρίστι που φαίνεται να αποδεικνύουν την «συνεννόηση» για σαμποτάζ.

Τα μηνύματα δεν εμπλέκουν τον ίδιον τον Κρίστι προσωπικά, αλλά τον εκθέτουν επειδή διαψεύδουν τη… δική του διάψευση ότι το επιτελείο του δεν ενεπλάκη.

«Εξοργίστηκα και πικράνθηκα βαθύτατα όταν έμαθα πως όχι μόνο με εξαπάτησε μέλος του επιτελείου μου, αλλά και επειδή αυτή η εντελώς λανθασμένη και αυθαίρετη συμπεριφορά σημειώθηκε χωρίς τη γνώση μου» είπε ο Κρίστι το βράδυ της Τετάρτης.

Τα μηνύματα προέρχονταν από την Μπρίτζετ Αν Κέλι, δεύτερη τη τάξει στο επιτελείο του Κρίστι, και απευθύνονταν στον επικεφαλής της διαχείρισης της γέφυρας, τον Ντέιβιντ Γουάιλντσταϊν (που διόρισε ο Κρίστι). «Ώρα για λίγα προβλήματα με την κίνηση στο Φορτ Λι» ήταν το mail που έστειλε η Κέλι, «ελήφθη» απάντησε ο Γουάιλντσταϊν -που εν τω μεταξύ έχει παραιτηθεί από τη θέση του.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου