ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: Επτά συλλήψεις για απάτη στην υγειονομική ταφή απορριμάτων

ιταλία-επτά-συλλήψεις-για-απάτη-στην-υ-506266

Σε επτά συλλήψεις προχώρησαν σήμερα το πρωί καραμπινιέροι στο πλαίσιο δικαστικής έρευνας για μια υπόθεση απάτης, η οποία σχετίζεται με την αποκομιδή και την υγειονομική ταφή απορριμμάτων στην περιοχή της Ρώμης.

Στους συλληφθέντες συμπεριλαμβάνεται ο ιδιοκτήτης του μεγαλύτερου χώρου υγειονομικής ταφής απορριμμάτων της ιταλικής πρωτεύουσας Μάνλιο Τσερόνι, αλλά και ο Μπρούνο Λάντι, ο πρώην πρόεδρος της περιφέρειας Λάτσιο–η πρωτεύουσα της οποίας είναι η Ρώμη.

Οι κατηγορία που τους απαγγέλθηκε είναι εγκληματική δράση με στόχο την τέλεση απάτης.

Ο χώρος υγειονομικής ταφής απορριμμάτων της Μαλαγκρότα λειτουργούσε επί τριάντα χρόνια, έως και πέρυσι, χάρη σε συνεχείς παρατάσεις των αδειών λειτουργίας του.

Ιταλοί εισαγγελείς θεωρούν ότι υπήρχε ένα ισχυρό κύκλωμα που ευνοούσε, σε μόνιμη βάση, τις εταιρίες του Τσερόνι παρότι αυτές πιθανόν παραβίαζαν την ισχύουσα νομοθεσία. Η εισαγγελία της Αιώνιας Πόλης διέταξε την κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων του Ιταλού επιχειρηματία, αξίας 18 εκατομμυρίων ευρώ.

Στις έρευνες συμμετείχαν στελέχη των καραμπινιέρων που έχουν λάβει μέρος στο παρελθόν σε επιχειρήσεις συλλήψεις κορυφαίων στελεχών της μαφίας στην Κάτω Ιταλία.

newpost.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου