ΔΙΕΘΝΗ

Δικαστικό σίριαλ στη Γαλλία με την πρεμιέρα παράστασης γνωστού κωμικού

δικαστικό-σίριαλ-στη-γαλλία-με-την-πρε-506256

Ακυρώθηκε από διοικητικό δικαστήριο της Νάντης η απαγόρευση της παράστασης που πρόκειται να δώσει το βράδυ ο σατιρικός ηθοποιός Ντιεντονέ, παράσταση η οποία από τη γαλλική κυβέρνηση χαρακτηρίζεται προσβλητική για τη μνήμη των θυμάτων του Ολοκαυτώματος.

Πάντως, δεν είναι σαφές αν η παράσταση θα δοθεί, δεδομένου ότι η κυβέρνηση προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Ακόμα και ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ παρενέβη στο θέμα, ζητώντας την ακύρωση της παράστασης.

Ο ίδιος ο Ντιεντονέ, ο οποίος υποστήριζε ότι παραβιάζεται το δικαίωμά του στην ελευθερία της έκφρασης, ενδέχεται να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου το απόγευμα στη Νάντη μετά την ανακοίνωση της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Η υπόθεση του κωμικού πέρασε τα σύνορα της Γαλλίας τον περασμένο Δεκέμβριο. Σε αγώνα του αγγλικού πρωταθλήματος ο Νικολά Ανελκά αφιέρωσε γκολ που πέτυχε στον Ντιεντονέ.

Αργότερα πάντως ο γάλλος ποδοσφαιριστής εξήγησε ότι ήθελε να εκφράσει τη συμπαράστασή του στον καλλιτέχνη χωρίς να προσβάλλει κανέναν.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου