ΔΙΕΘΝΗ

Ιράκ: Πολύνεκρες βομβιστικές επιθέσεις σε Βαγδάτη και Καρμπάλα

ιράκ-πολύνεκρες-βομβιστικές-επιθέσε-50488

Τουλάχιστον 33 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε βομβιστικές επιθέσεις στο Ιράκ με στόχο τη σιιτική κοινότητα της χώρας, την ώρα που κυβερνητικές δυνάμεις προσπαθούν να καταστείλουν την εξέγερση των σουνιτών του Ισλαμικού Κράτους.

Ένας βομβιστής αυτοκτονίας έπληξε ένα σιιτικό τέμενος στη Βαγδάτη, κατά την έξοδο των προσκυνητών από τη μεσημεριανή προσευχή, σκοτώνοντας 17 ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους 28.

Ο βομβιστής ανατινάχτηκε ανάμεσα στους σιίτες προσκυνητές που έφευγαν εκείνη την ώρα από ένα τζαμί σε εμπορική περιοχή στο κέντρο της πόλης μετά από τις προσευχές το μεσημέρι της Δευτέρας, σκοτώνοντας τουλάχιστον 17 ανθρώπους και τραυματίζοντας 28, ένας αξιωματικός της αστυνομίας είπε.

Την Κυριακή, τουλάχιστον 19 άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά την επίθεση αυτοκτονίας εναντίον σιιτικού τεμένους στη δυτική Βαγδάτη, την ώρα τέλεσης κηδείας.

Παράλληλα, σε τριπλή βομβιστική επίθεση με παγιδευμένα αυτοκίνητα, τη Δευτέρα, στην ιερή για τους σιίτες πόλη της Καρμπάλα σκοτώθηκαν άλλα 16 άτομα και τραυματίστηκαν 41. Τα φορτωμένα με εκρηκτικά αυτοκίνητα ήταν σταθμευμένα σε εμπορικές περιοχές και χώρους στάθμευσης, κοντά σε κυβερνητικά γραφεία.

tovima.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου