ΔΙΕΘΝΗ

Χιλή: Εφτιαξαν γέφυρα με το οδόστρωμα ανάποδα

χιλή-εφτιαξαν-γέφυρα-με-το-οδόστρωμα-α-503905

Μια μικρή καθυστέρηση στα εγκαίνια της πρώτης καλωδιωτής γέφυρας της χώρας, ανακοίνωσαν οι μηχανικοί της Χιλής, καθώς διαπίστωσαν έκπληκτοι ότι ένα τμήμα της γέφυρας τοποθετήθηκε με το οδόστρωμα ανάποδα.

Η 30 εκατομμυρίων δολαρίων γέφυρα Cau Cau, έπρεπε να ανοίξει αυτό το μήνα, συνδέοντας την παραθαλάσσια πόλη Βαλβίδια της Χιλής με το γειτονικό νησί Teja.

Ωστόσο, αυτό θα καθυστερήσει λιγάκι, διότι οι κατασκευαστές συνειδητοποίησαν πως το ένα κατάστρωμα κυκλοφορίας είχε τοποθετηθεί ανάποδα.

Πρόκειται για μια εθνική ντροπή για την ευημερούσα χώρα της Νότιας Αμερικής, αναφέρει η Daily Mail

Ο Πρόεδρός της Χιλής, Σεμπάστιαν Πινιέρα, κατηγόρησε ευθέως την ισπανική κατασκευαστική εταιρεία για το λάθος. «Μπορεί να διορθωθεί. … και θα διορθωθεί από την εταιρεία που έκανε το λάθος» δήλωσε ο πρόεδρος.

Η Azvi, η ισπανική εταιρεία υποδομών που κατασκεύασε τη γέφυρα, δεν έχει προχωρήσει σε σχόλια, ενώ η νέα ημερομηνία παράδοσης της, δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί.

Η γέφυρα έχει προκαλέσει ποικίλα σχόλια στους χρήστες κοινωνικών μέσων δικτύωσης, οι οποίοι αναρωτιούνται πως είναι δυνατόν οι εργάτες να κατόρθωσαν να χαλάσουν κάτι που φαινομενικά είναι τόσο σαφές.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου