ΔΙΕΘΝΗ

Στην Ιερουσαλήμ οι διαπραγματεύσεις

στην-ιερουσαλήμ-οι-διαπραγματεύσεις-503299

Ενώπιος ενωπίω βρίσκονται ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου και ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς στην Ιερουσαλήμ με το φλέγον ζήτημα του εποικισμού να παραμένει σταθερά στο επίκεντρο. Η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον δηλώνει ότι οι δύο ηγέτες είναι «ειλικρινείς» στη βούλησή τους για ειρήνη, ωστόσο δεν υπάρχουν ενδείξεις για προσέγγιση στο ζήτημα του εποικισμού που απειλεί να εκτροχιάσει την απευθείας διαπραγμάτευση.

Η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον δήλωσε χθες από την Ιερουσαλήμ ότι οι ηγέτες Ισραηλινών και Παλαιστινίων επικεντρώνονται στα ακανθώδη ζητήματα της διαμάχης, ωστόσο δεν έδωσε καμία ένδειξη ότι βρίσκονται πιο κοντά στην επίλυση της επαπειλούμενης κρίσης σχετικά με τον ισραηλινό εποικισμό στη Δυτική Όχθη.

Η επικείμενη εκπνοή -στις 26 Σεπτεμβρίου- της μερικής αναστολής στην ισραηλινή εποικιστική δραστηριότητας στη Δυτική Όχθη αποτελεί μεγάλη πηγή ανησυχίας και τα μηνύματα που έρχονται μέχρι στιγμής από το Ισραήλ σχετικά με τη διατήρηση ή την αναστολή του μορατόριουμ είναι διφορούμενα.

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου