ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Προσγειώθηκε σε λάθος αεροδρόμιο

ηπα-προσγειώθηκε-σε-λάθος-αεροδρόμιο-500286

Ένα αεροπλάνο της Southwest Airlines, με προρισμό το αεροδρόμιο του Μισούρι των Ηνωμένων Πολιτειών, προσγειώθηκε κατά λάθος σε άλλο αεροδρόμιο, σε απόσταση περίπου 11 χιλιόμετρα μακριά και μάλιστα σε έναν πολύ μικρότερο αεροδιάδρομο.

Οι αρχές έχουν ξεκινήσει έρευνα σχετικά με το περιστατικό ωστόσο οι επιβάτες δεν φάνηκαν να δυσανασχετούν.

Το αεροδρόμιο του Taney County που προσγειώθηκε το αεροπλάνο, δεν δέχεται συνήθως τόσο μεγάλα αεροσκάφη, καθώς ο αεροδιάδρομός του είναι πολύ μικρότερος σε μήκος. Ευτυχώς, ο πιλότος του αεροσκάφους ήταν έμπειρος και δεν υπήρξαν περαιτέρω προβλήματα.

«Είμαι πραγματικά πολύ χαρούμενος που ο πιλότος φρέναρε έγκαιρα» δήλωσε ο Σκοτ Σίφερ, ένας από τους 124 επιβάτες του αεροπλάνου. «Ποιος ξέρει τι θα μπορούσε να είχε συμβεί;».

Όταν το αεροπλάνο προσγειώθηκε, θυμάται ο Σίφερ, ο πιλότος ενημέρωσε τους επιβάτες: «Καλώς ήρθατε στο Μπράνσον». Λίγα λεπτά αργότερα όμως, ζήτησε συγνώμη. «Λυπάμαι, κυρίες και κύριοι, έχουμε προσγειωθεί σε λάθος αεροδρόμιο».

Το αεροπλάνο σταμάτησε περίπου 300 μέτρα από το τέλος του αεροδιαδρόμου, σύμφωνα με τον Τζεφ Μπουρκ, διευθυντή του αεροδρομίου.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου