ΔΙΕΘΝΗ

Πακιστάν: Βουλευτής διατηρούσε μπουντρούμι με 5 αλυσοδεμένους στο σπίτι του

πακιστάν-βουλευτής-διατηρούσε-μπουν-500146

Ένας Πακιστανός βουλευτής συνελήφθη καθώς διαπιστώθηκε ότι είχε μετατρέψει το υπόγειο του σπιτιού του σε μπουντρούμι όπου κρατούσε αλυσοδεμένους πέντε ανθρώπους, ανακοίνωσε σήμερα η τοπική αστυνομία.

Η «φυλακή» που είχε ιδρύσει ο βουλευτής Άμπντουλ Ραχμάν Χετράν αποκαλύφθηκε μετά από μια επίθεση που εξαπέλυσε η προσωπική φρουρά του σε ένα φυλάκιο της αστυνομίας την Κυριακή. Οι σωματοφύλακες του Χετράν ξυλοκόπησαν τους αστυνομικούς και τους έκλεψαν τα όπλα τους.
Αμέσως μετά αστυνομικές δυνάμεις εισέβαλαν στο οχυρωμένο σπίτι του βουλευτή στην επαρχία Μπαλουτσιστάν και απελευθέρωσαν τους κρατούμενους, μεταξύ των οποίων και μία γυναίκα. Οι δύο από τους αιχμάλωτους κρατούνταν στο σπίτι επί πολλά χρόνια. Ο ίδιος ο Χετράν, ο γιος του και έξι από τους φρουρούς του συνελήφθησαν.

Σύμφωνα με τον αστυνομικό διευθυντή της περιοχής, Άμπντουλ Γαφούρ Μάρι, οι αστυνομικοί κατέσχεσαν επίσης ένα φορτηγό γεμάτο με όπλα και πυρομαχικά.

Ο Χετράν, μιλώντας σε δημοσιογράφους, υποστήριξε ότι η σύλληψή του είχε «πολιτικά κίνητρα» και χαρακτήρισε «παράνομη» την εισβολή των αστυνομικών στο σπίτι του.

Ο Χετράν είναι βουλευτής του Τζαμιάτ Ουλεμά-ε-Ισλάμ, ενός συντηρητικού, θρησκευτικού κόμματος και στο παρελθόν ήταν υπουργός για θέματα ειδικής εκπαίδευσης. Η σύζυγός του είναι επίσης μέλος του κοινοβουλίου.

Η επαρχία Μπαλουτσιστάν, στο δυτικό Πακιστάν, μολονότι πλούσια σε μεταλλεύματα, είναι μια από τις φτωχότερες της χώρας. Εκεί έχουν βρει καταφύγιο πολλοί Ταλιμπάν ενώ παράλληλα δρουν εκεί αυτονομιστές αντάρτες, λαθρέμποροι και έμποροι ναρκωτικών.

AΠE-MΠΕ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου