ΔΙΕΘΝΗ

Ασφαλέστερες από ποτέ οι πτήσεις – δείτε τα «μαύρα πρόβατα»

ασφαλέστερες-από-ποτέ-οι-πτήσεις-δεί-498979

Οσοι φοβούνται τις πτήσεις μπορούν έστω και λίγο να ανακουφιστούν από τις συνεχώς βελτιούμενες επιδόσεις των επιβατικών αεροσκαφών, που είναι με διαφορά το πλέον ασφαλές μέσο μεταφοράς που έχει στη διάθεσή του ο άνθρωπος.

Το 2013 καταγράφηκαν μόλις 265 ανθρώπινες απώλειες σε συντριβές αεροσκαφών, από τις 31 εκατομμύρια πτήσεις που πραγματοποιήθηκαν για αεροσκάφη με πάνω από 14 επιβάτες. Την τελευταία δεκαετία ο μέσος όρος απωλειών ζωής ήταν 720 άτομα.

Η χρονιά που πέρασε ήταν επίσης η δεύτερη καλύτερη σε αριθμό συντριβών αεροσκαφών, με 29 περιπτώσεις, όταν ο μέσος όρος είναι οι 32.

Το χειρότερο από τα τραγικά συμβάντα πέρυσι ήταν η συντριβή ενός Boeing 737 της ρωσικής Tatarstan Airlines στο Καζάν, που κόστισε 50 ανθρώπινες ζωές.

Για τους κατοίκους των χωρών της Δύσης ο κίνδυνος είναι ακόμη μικρότερος, καθώς τα μεγαλύτερα ποσοστά δυστυχημάτων αφορούν την Αφρική.

Σε επίπεδο εταιρειών η ασφαλέστερη αναλογικά με τον αριθμό των πτήσεων που πραγματοποίησε είναι η αυστραλιανή Quantas και ακολουθούν Air New Zealand, Emirates , Etihad, Cathay Pacific, Singapore Airlines, Virgin Atlantic, EVA Air, All Nippon Airways and Royal Jordanian.

Στον αντίποδα βρέθηκαν η Kam Air του Αφγανιστάν, η Scat του Καζακστάν και η Bluewing Airlines του Σουρινάμ, σύμφωνα με το ανεξάρτητο σάιτ αξιολόγησης AirlineRatings.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου