ΔΙΕΘΝΗ

Μαλαισία: 139 τάφοι μεταναστών εντοπίστηκαν σε καταυλισμό διακινητών στη ζούγκλα

μαλαισία-139-τάφοι-μεταναστών-εντοπίστη-496592

Οι αρχές της Μαλαισίας εντόπισαν 139 τάφους και σημάδια βασανισμού, σε περισσότερες από 24 πρόχειρες κατασκηνώσεις που χρησιμοποιούνται για λαθρεμπόριο μεταναστών κατά μήκος των συνόρων με την Ταϊλάνδη.

Οι πυκνές ζούγκλες της νότιας Ταϊλάνδης και της βόρειας Μαλαισίας ήταν ένα σημαντικό σημείο στάσης για τους λαθρεμπόρους που φέρνουν ανθρώπους στη Νοτιοανατολική Ασία, με πλοίο από τη Μιανμάρ και το Μπαγκλαντές και οι περισσότεροι από αυτούς είναι μουσουλμάνοι Ροχινγκια που υφίστανται διωγμούς.

«Είναι μια πολύ θλιβερή σκηνή. Εχουμε βρει 139 τάφους» επισημαίνει ο Καλίντ Αμπού Μπακάρ, Γενικός Επιθεωρητής της Αστυνομίας της Μαλαισίας και πρόσθεσε: «Συνεργαζόμαστε στενά με τους ομολόγους μας στην Ταϊλάνδη. Θα βρούμε τους ανθρώπους που το έκαναν αυτό.»

Η αποτρόπαια ανακάλυψη ακολουθεί την ανακάλυψη παρόμοιων τάφων στην ταϊλανδική πλευρά των συνόρων νωρίτερα αυτό το μήνα, στις 11 Μαΐου που πυροδότησε μια περιφερειακή κρίση. Μετά τον εντοπισμό των καταυλισμών από τις αρχές της Ταϊλάνδης, οι διακινητές εγκατέλειψαν χιλιάδες μετανάστες σε ξεχαρβαλωμένα πλοία στον Κόλπο της Βεγγάλης και στη θάλασσα Ανταμάν.

Η μαλαισιανή αστυνομία γνωστοποίησε ότι 37 άνθρωποι που κατηγορούνται για την παράνομη διακίνηση ανθρώπων έχουν συλληφθεί από τις αρχές του έτους.

Ο υπουργός Ουάν Τζουνάιντι Τουάνκου Τζαάφαρ διευκρίνισε ότι οι δυνάμεις ασφαλείας δεν φρουρούσαν τον τομέα αυτόν, καθώς η συγκεκριμένη ζώνη θεωρείτο απρόσιτη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου