ΔΙΕΘΝΗ

Βομβιστικές επιθέσεις σε δύο ξενονοχεία στη Βαγδάτη, τουλάχιστον δέκα νεκροί

βομβιστικές-επιθέσεις-σε-δύο-ξενονοχ-494620

Τουλάχιστον δέκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν παγιδευμένα αυτοκίνητα ανατινάχθηκαν στους χώρους στάθευσης δύο πεντάστερων ξενοδοχείων στη Βαγδάτη.

Οι εκρήξεις είχαν διαφορά σχεδόν ενός λεπτού, και κατέληξαν επίσης στον τραυματισμό άλλων 30 ατόμων.

Η πρώτη βόμβα εξερράγη στο ξενοδοχείο Babil, όπου συχνά κυβερνητικοί αξιωματούχοι συνεδρίαζαν ή έδιναν συνεντεύξεις τύπου, και η δεύτερη εξερράγη στο Cristal Hotel (το πρώην Sheraton).

Στις αρχές του χρόνου, οι αρχές του Ιράκ είχαν άρει την απαγόρευση κυκλοφορίας το βράδυ, που ίσχυε τα τελευταία δέκα χρόνια, για να αποκαταστήσουν μια αίσθηση ομαλότητας στη πρωτεύουσα, καθώς οι δυνάμεις ασφαλείας μάχονται τζιχαντιστές που έχουν καταλάβει μεγάλα τμήματα της χώρας, αλλά η συχνότητα των βομβαρδισμών στη πόλη έχει αυξηθεί από τότε.

Η πρόσφατη κατάληψη του Ραμάντι στο δυτικό Ιράκ από την τζιχαντιστική ISIS επέφερε ισχυρό πλήγμα στο κύρος των ιρακινών δυνάμεων.

Ο ιρακινός στρατός είχε ανακοινώσει τις προηγούμενες ημέρες πως είχε ξεκινήσει επιχείρηση ανακατάληψης της πόλης, μαζί με μαχητές των τοπικών σουνιτικών φυλών και της σιιτικής πολιτοφυλακής.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό, Associated Press

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου