ΔΙΕΘΝΗ

Μέρκελ: Πιθανή παράταση των γερμανικών στρατευμάτων στο Αφγανιστάν

μέρκελ-πιθανή-παράταση-των-γερμανικώ-493638

Τηλεφωνική συνομιλία με τον Αφγανό πρόεδρο Χαμίντ Καρζάι είχε την Τετάρτη η Άνγκελα Μέρκελ, προκειμένου να συζητήσουν τη θέση των διεθνών δυνάμεων στη χώρα του, καθώς και το χρονοδιάγραμμα βάσει του οποίου τα γερμανικά στρατεύματα θα παραμείνουν στο Αφγανιστάν.

Όπως αναφέρει το περιοδικό Der Spiegel, κατά την τηλεφωνική τους επικοινωνία οι δύο ηγέτες συζήτησαν την «πιθανή παράταση» του χρονικού διαστήματος που θα παραμείνουν οι γερμανικές δυνάμεις στη χώρα, οι οποίες αριθμούν περίπου στους 3.100 στρατιώτες, αναφέρεται στο άρθρο, το οποίο επικαλείται κυβερνητικές πηγές του Βερολίνου.

Η χρονική παράταση αυτή αναφέρεται σε ένα μικρότερο αριθμό γερμανικό στρατευμάτων που θα μπορούσαν να παραμείνουν στο Αφγανιστάν μετά τη λήξη της αποστολής των ξένων στρατευμάτων στα τέλη του 2014.

Η Γερμανία σκοπεύει να συνεισφέρει μέχρι 800 στρατιώτες σε μια διεθνή προσπάθεια συμβουλευτικής και εκπαίδευσης των αφγανικών κυβερνητικών δυνάμεων μετά την αποχώρηση των στρατευμάτων μάχης, αναφέρει το γερμανικό πρακτορείο Ειδήσεων.

Η νέα Γερμανίδα υπουργός Άμυνας, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, κατά τη διάρκεια ομιλίας της στο Αφγανιστάν, λίγο πριν τα Χριστούγεννα, είπε ότι είναι πρόθυμη η Γερμανία να «ολοκληρώσει αυτό που είχε αρχίσει» στο Αφγανιστάν.

newpost.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου