ΔΙΕΘΝΗ

Για «φιλοπαλαιστινιακή» στάση κατηγορεί την Ευρώπη το Ισραήλ

για-φιλοπαλαιστινιακή-στάση-κατηγ-492391

Ο ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Αβίγκντορ Λίμπερμαν κάλεσε σήμερα στο υπουργείο ευρωπαίους πρεσβευτές για να διαμαρτυρηθεί για τη «μεροληπτική» στάση της Ευρωπαϊκής ’Ενωσης υπέρ των Παλαιστινίων, η οποία απειλεί τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπός του.

Οι πρεσβευτές της Βρετανίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας και της Ισπανίας εκλήθησαν στο υπουργείο Εξωτερικών στην Ιερουσαλήμ, μια ημέρα αφότου εκλήθησαν από τις χώρες αυτές οι πρεσβευτές του Ισραήλ για να τούς επιδοθεί διαμαρτυρία για τη συνέχιση της ισραηλινής εποικιστικής δραστηριότητας στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη.

Ο Λίμπερμαν «διέταξε να κληθούν στο υπουργείο οι ευρωπαίοι πρεσβευτές και υπογράμμισε ότι η μεροληπτική τους στάση κατά του Ισραήλ και υπέρ των Παλαιστινίων είναι απαράδεκτη και δίνει την εντύπωση ότι το μόνο που κάνουν είναι να αναζητούν τρόπους να βλάψουν το Ισραήλ», τόνισε ο εκπρόσωπος του ισραηλινού υπουργού.

Ο Λίμπερμαν ζήτησε να ενημερωθούν οι πρεσβευτές ότι «το Ισραήλ καταβάλλει σημαντικές προσπάθειες για να επιτρέψει τον συνεχή διάλογο με τους Παλαιστινίους».

“Πέραν του ότι οι θέσεις τους είναι μεροληπτικές και ότι δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα, απειλούν σε μεγάλο βαθμό τις πιθανότητες σύναψης συμφωνίας μεταξύ των δυο πλευρών», πρόσθεσε.

Ισραηλινός αξιωματούχος δήλωσε ότι είναι σπάνιο το γεγονός ότι εκλήθησαν πολλοί πρεσβευτές την ίδια ημέρα στο υπουργείο και ότι αυτό δείχνει τη μεγάλη δυσαρέσκεια του Ισραήλ.

kathimerini.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου