ΔΙΕΘΝΗ

Φορολογική απάτη – μαμούθ αποκαλύφθηκε στην Ιταλία

φορολογική-απάτη-μαμούθ-αποκαλύφθη-48720

Τη διάλυση μιας ομάδας επιχειρήσεων ύποπτων για τη δημιουργία ενός συστήματος πλαστών τιμολογίων το οποίο εξαπατούσε το ιταλικό δημόσιο με το ποσό της φορολογικής απάτης συνολικά να «υπερβαίνει το 1,7 δισεκ. ευρώ» ανακοίνωσε σήμερα η οικονομική αστυνομία της χώρας.

«Η παράνομη δραστηριότητα προκάλεσε στη διάρκεια των ετών ζημιές στο κράτος (…) το συνολικό ύψος των οποίων υπερβαίνει το 1,7 δισεκ. ευρώ» από το 2001, αναφέρεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από την οικονομική αστυνομία.

Σύμφωνα με την αστυνομία, το σύστημα, το οποίο τέθηκε σε λειτουργία το 2001 από δύο επιχειρηματίες της Ρώμης, τους Πιερίνο Τούλι και Μαουρίτσιο Λαντάγκα, έγκειτο στην έκδοση πλαστών τιμολογίων από ενδιάμεσες εταιρείες που αναλάμβαναν υπεργολαβίες σε συμβόλαια τα οποία κέρδιζαν οι επιχειρηματίες σε τομείς όπως η ασφάλεια και ο βιομηχανικός καθαρισμός.

Χάρη σ’ αυτά τα πλαστά τιμολόγια, σημαντικά χρηματικά ποσά κατέληγαν σε λογαριασμούς εταιρειών που δημιουργούνταν αποκλειστικά για να εισπράξουν τα ποσά αυτά. Μόλις τα εν λόγω ποσά εισπράττονταν σε μετρητά και τοποθετούνταν στον Άγιο Μαρίνο και το Λουξεμβούργο, οι εταιρείες αυτές κηρύσσονταν σε πτώχευση και δημιουργούνταν νέες, εξήγησε η αστυνομία.

Συνολικά 62 πρόσωπα είναι ύποπτα ότι συμμετείχαν στην απάτη, σε διαφορετικούς βαθμούς.

Η οικονομική αστυνομία έθεσε επίσης υπό κατάσχεση αγαθά αξίας άνω των 100 εκατ. ευρώ, μεταξύ των οποίων περίπου εκατό ακίνητα, δύο επιχειρήσεις και περίπου 100 τραπεζικούς λογαριασμούς, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Περίπου 70 αστυνομικοί συμμετείχαν στις επιχειρήσεις που πραγματοποιήθηκαν σε πολλές περιφέρειες της Ιταλίας, μέσα στο πλαίσιο της έρευνας η οποία διεξάγεται από την εισαγγελία της Ρώμης.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου