ΔΙΕΘΝΗ

Τέσσερις οι νεκροί από τον MERS στη Νότια Κορέα

τέσσερις-οι-νεκροί-από-τον-mers-στη-νότια-κ-484982

Περισσότερα από 1.000 σχολεία έκλεισαν προληπτικά

Ανησυχία επικρατεί στη Νότια Κορέα μετά το θάνατο ενός 76χρονου, που είχε προσβληθεί από τον ιό MERS, ανεβάζοντας έτσι το συνολικό αριθμό των θυμάτων σε τέσσερα.

Ο 76χρονος νοσηλευόταν στην ίδια πτέρυγα με άλλους ασθενείς του MERS και υπέφερε από διάφορες παθήσεις περιλαμβανομένου του καρκίνου, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.

Η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να κάνει ό,τι μπορεί για να τερματιστεί η επιδημία, η οποία εμφανίστηκε τον περασμένο μήνα στη Νότια Κορέα όταν ένας μολυσμένος με τον ιό Νοτιοκορεάτης επέστρεψε στη χώρα έπειτα από επαγγελματικό ταξίδι στη Μέση Ανατολή.

Με 41 κρούσματα, η Νότια Κορέα έχει τα περισσότερα κρούσματα MERS εκτός Μέσης Ανατολής, όπου η ασθένεια εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 2012, ενώ περίπου 2.000 άτομα έχουν τεθεί σε καραντίνα ή βρίσκονται υπό παρακολούθηση.

Καθώς αυξάνεται ο αριθμός των κρουσμάτων στη Νότια Κορέα καθημερινά, αυξάνεται και η ανησυχία και ο φόβος των πολιτών, ενώ ανησυχία επικρατεί και στις γειτονικές χώρες.

Χθες Πέμπτη, αξιωματούχοι της Σεούλ κατηγόρησαν την κυβέρνηση ότι καθυστερεί στην ενημέρωση και ειδικά σχετικά με έναν γιατρό, ο οποίος φρόντιζε έναν ασθενή με MERS και στη συνέχεια μετέβη σε συνέδριο στις 30 Μαΐου το οποίο παρακολούθησαν περισσότεροι από 1.500 άνθρωποι. Ο γιατρός διαγνώστηκε με MERS και όσοι παραβρέθηκαν στο συνέδριο κλήθηκαν να παραμείνουν σε εθελοντική καραντίνα.

Περισσότερα από 1.000 σχολεία έκλεισαν για προληπτικούς λόγους. Η κίνηση σε τμήματα της Σεούλ, όπου βρίσκονται πολλά σχολεία, είναι περιορισμένη και πολλοί πολίτες περπατούν στους δρόμους φορώντας προστατευτικές μάσκες.

Υποκύπτοντας στις λαϊκές πιέσεις, το υπουργείο Υγείας έδωσε στη δημοσιότητα το όνομα του νοσοκομείου όπου διαγνώστηκαν τα περισσότερα κρούσματα.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) δεν έχει προτείνει ταξιδιωτικούς περιορισμούς, αλλά χιλιάδες άνθρωποι από την κινεζική ενδοχώρα, το Χονγκ Κονγκ και την Ταϊβάν έχουν ακυρώσει ταξίδια τους προς τη Νότια Κορέα.

newsbeast.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου