ΔΙΕΘΝΗ

Ο Σαρκοζί ετοιμάζει την επάνοδό του στις προεδρικές του 2017

ο-σαρκοζί-ετοιμάζει-την-επάνοδό-του-στ-484772

Παρότι προσπάθησε να φανεί φειδωλή στις δηλώσεις της, η σύζυγος του Ζακ Σιράκ, Μπερναντέτ επιβεβαίωσε εμμέσως πλην σαφώς ότι ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί επιθυμεί να είναι ξανά υποψήφιος για την προεδρία της χώρας στις εκλογές του 2017. Ο ίδιος φαίνεται ότι έχει αρχίσει να προετοιμάζει την επάνοδό του, τουλάχιστον διαδικτυακά, αφού έχει αρχίσει να ενεργοποιεί εκ νέου λογαριασμούς στα κοινωνικά δίκτυα, ανεβάζοντας φωτογραφίες και μηνύματα.

Καλεσμένη στον ραδιοφωνικό σταθμό «Europe 1» η πρώην πρώτη κυρία δήλωσε ότι ελπίζει σε μια υποψηφιότητα του Σαρκοζί, αλλά όταν την πίεσαν να αποκαλύψει αν ο «Σαρκό» της έχει επιβεβαιώσει τις όποιες προθέσεις του, περιορίστηκε σε ένα «προφανώς» που λέει ωστόσο πολλά.
Στην αρχή ο δημοσιογράφος ρώτησε την Μπερναντέτ Σιράκ αν βλέπει θετικά μια ενδεχόμενη υποψηφιότητα του Σαρκοζί και εκείνη απάντησε ότι ελπίζει να είναι υποψήφιος. «Είναι ο μόνος (ικανός) από την δεξιά, κατά την γνώμη σας;» ρώτησε ο δημοσιογράφος. «Για μένα ναι!» απάντησε δίχως δισταγμό η πρώην πρώτη κυρία. «Σας είπε ότι θα επιστρέψει;» ήταν η επόμενη ερώτηση.

«Α, δεν μου επιτρέπεται να το πω! Θα με μαλώσει!» δικαιολογήθηκε η Μπερναντέτ Σιράκ, αλλά ο δημοσιογράφος δεν το έβαλε κάτω και συνέχισε να την πιέζει: «Δεν σας ρωτώ τι σας είπε, αλλά αν σας το είπε». «Το ίδιο κάνει!» διαμαρτυρήθηκε η σύζυγος του Ζακ Σιράκ.

Τότε ο δημοσιογράφος αποφάσισε να βγάλει μόνος του συμπεράσματα: «Καταλαβαίνουμε λοιπόν ότι η απάντηση είναι ναι (θα είναι υποψήφιος). Η σιωπή τα λέει όλα». «Ε ναι, προφανώς!» αποκρίθηκε εν τέλει η Μπερναντέτ, αποκαλύπτοντας στην ουσία το…μυστικό.

Η διαδικτυακή επάνοδος

Στις δηλώσεις της Μπερναντέτ έρχεται να προστεθεί το γεγονός ότι ο ίδιος ο Σαρκοζί παρότι είχε πει ότι εγκαταλείπει την πολιτική, φαίνεται να προετοιμάζει την επάνοδό του, τουλάχιστον διαδικτυακά αφού θεωρεί προφανώς ότι υπάρχει πρόσφορο έδαφος καθώς ο διάδοχός του Ολάντ, δεν τα πάει καλά με τις δημοσκοπήσεις.

Μετά τον λογαριασμό του στο Facebook και στο twitter, o πρώην πρόεδρος, σε μια προσπάθεια να δημιουργήσει μια άμεση επαφή με την κοινή γνώμη, επανεργοποίησε χθες και τον λογαριασμό του στο Instagram, μέσω του οποίου μπορεί κανείς να ανεβάσει φωτογραφίες και να τις μοιραστεί με τρίτους.

Η τελευταία φωτογραφία στον εν λόγω λογαριασμό είχε ανέβει τον Μάιο του 2012, στις τελευταίες προεδρικές εκλογές. Τώρα εμφανίζεται μία καινούργια, με ημερομηνία 21 Ιανουαρίου και τον Σαρκοζί να συνομιλεί χαμογελαστός σε καφέ του Παρισιού. Το ενσταντανέ συνοδεύεται από το μήνυμα: «Καλή χρονιά στους εμπόρους της γειτονιάς και ευχαριστώ για τον καφέ!».

Για τις ροζ αποκαλύψεις

Στην συνέντευξή της στο ραδιοφωνικό σταθμό, η Μπερναντέτ Σιράκ, δεν αναφέρθηκε μόνο στον Σαρκοζί, αλλά και στο σίριαλ των ροζ αποκαλύψεων.

Σημείωσε ότι ο 81 ετών σύζυγός της, Ζακ Σιράκ δεν επιθυμεί να σχολιάσει δημοσίως τις τελευταίες εξελίξεις στα Ηλύσια και παράλληλα διέψευσε ότι ο Σιράκ πάσχει από αλτσχάιμερ.

Η ίδια κράτησε αποστάσεις από το σκάνδαλο, υπενθυμίζοντας τα λόγια του Φρανσουά Ολάντ, ότι τα προσωπικά ζητήματα πρέπει να ρυθμίζονται σε προσωπικό επίπεδο.

«Συνεπώς η υπόθεση δεν με αφορά» υπογράμμισε η Μπερναντέτ.
Όσο για την κατάσταση της υγείας της Βαλερί Τριερβελέρ, η σύζυγος του Ζακ Σιράκ που διακρινόταν για τις ουκ ολίγες κατακτήσεις του, εξέφρασε την ελπίδα ότι πρόκειται απλώς για μια δυσάρεστη «στιγμή κούρασης» και αποκάλυψε ότι της έγραψε ένα μήνυμα συμπαράστασης.

«Είναι αρκετά σκληρό…Είχα την τύχη να είμαι 18 χρόνια σύζυγος δημάρχου του Παρισιού, 4 χρόνια σύζυγος πρωθυπουργού, 10 χρόνια σύζυγος υπουργού και σύζυγος προέδρου για δυο θητείες. Προφανώς όταν έχεις περάσει από την (σχετική) εκπαίδευση, είναι σίγουρα λιγότερο δύσκολο!» είπε η Μπερναντέτ, αναφερόμενη σε όλα τα αξιώματα του «άτακτου» συζύγου της.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου