ΔΙΕΘΝΗ

Επτά νεκροί σε εκστρατεία εμβολιασμού για την πολιομυελίτιδα στο Πακιστάν

επτά-νεκροί-σε-εκστρατεία-εμβολιασμο-484333

Τουλάχιστον επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν στο Πακιστάν, σε απόσταση περίπου 30 χλμ. βορείως της πόλης Πεσάβαρ, σε μια νέα επίθεση εναντίον της εκστρατείας εμβολιασμού κατά της πολιομυελίτιδας, έγινε γνωστό από την αστυνομία και τοπικές αρχές.

Περισσότερα από τριάντα πρόσωπα, υπεύθυνοι για τον εμβολιασμό ή μέλη των δυνάμεων ασφαλείας που τους συνοδεύουν, έχουν σκοτωθεί εδώ και ενάμισι χρόνο στο Πακιστάν, όπου η επιχείρηση αυτή αμφισβητείται από ορισμένους ισλαμιστικούς ή συντηρητικούς κύκλους.

Η σημερινή επίθεση είχε στόχο ένα λεωφορείο που μετέφερε αστυνομικούς προς ένα κέντρο υγείας απ’ όπου θα αναχωρούσαν συνοδεύοντας τους υπεύθυνους για τον εμβολιασμό, κατά τη δεύτερη ημέρα της εκστρατείας αυτής στο βορειοδυτικό Πακιστάν.

Το όχημα επλήγη από την ανατίναξη με τηλεχειρισμό μιας βόμβας περίπου δέκα κιλών, σε απόσταση 30 χλμ. βορείως της Πεσάβαρ, της κύριας πόλης του βορειοδυτικού Πακιστάν.

«Επτά άνθρωποι -έξι αστυνομικοί και ένα παιδί- σκοτώθηκαν κατά την επίθεση» δήλωσε προς το Γαλλικό Πρακτορείο ένας αξιωματούχος της τοπικής αστυνομίας, ο Σάφι Ουλάχ.

Χθες, Τρίτη, τρεις υπεύθυνοι της εκστρατείας εμβολιασμού σκοτώθηκαν στο Καράτσι, τη μεγαλούπολη του νότου. Μετά την επίθεση αυτή, η επαρχιακή ένωση των εργαζομένων στην εκστρατεία του εμβολιασμού ανακοίνωσαν ότι σταματούν την επιχείρηση στο σύνολο της επαρχίας Σιντ, πρωτεύουσα της οποίας είναι το Καράτσι.

Οι επιθέσεις αυτές σημειώνονται μερικές ημέρες αφότου ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακήρυξε την Πεσάβαρ «τη μεγαλύτερη παγκόσμια δεξαμενή» κρουσμάτων πολιομυελίτιδας, ζητώντας να ενταθεί η εκστρατεία εμβολιασμού εκεί, παρά τα εμπόδια.

Οι προσπάθειες για να εξαλειφθεί η ασθένεια εμποδίζονται από τις αιματηρές επιθέσεις ανταρτικών οργανώσεων, κυρίως των Ταλιμπάν, ή την αντίθεση των συντηρητικών κοινοτήτων στις εκστρατείες εμβολιασμού, τις οποίες κατηγορούν ότι προκαλούν στειρότητα ή ότι χρησιμεύουν για να καλύπτουν δραστηριότητες της δυτικής κατασκοπείας.

newpost.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου