ΔΙΕΘΝΗ

Πέντε οι νεκροί στο Κίεβο

πέντε-οι-νεκροί-στο-κίεβο-484045

Πέντε ακτιβιστές της αντιπολίτευσης σκοτώθηκαν και 300 τραυματίστηκαν σήμερα σε βίαιες συγκρούσεις που σημειώθηκαν στο Κίεβο μεταξύ διαδηλωτών και δυνάμεων ασφαλείας, όπως ανακοίνωσε σήμερα το αυτοσχέδιο ιατρικό κέντρο που έχει δημιουργήσει η αντιπολίτευση.

«Προς το παρόν έχουμε καταμετρήσει πέντε νεκρούς, ενώ περίπου 300 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί σήμερα από τα μεσάνυχτα», δήλωσε ο συντονιστής του ιατρικού κέντρου Ολέγ Μούσγι στον ραδιοφωνικό σταθμό της αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο της Ukrainska Pravda, τέσσερις από τους πέντε ανθρώπους είχαν τραυματιστεί θανάσιμα από σφαίρες.
Στο μεταξύ ο σουηδός υπουργός Εξωτερικών Καρλ Μπιλτ χαρακτήρισε την κατάσταση στην Ουκρανία «εξαιρετικά σοβαρή. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι την ευθύνη την έχει το καθεστώς. Το καθεστώς έχει την ευθύνη να συνομιλήσει με την αντιπολίτευση, αλλά δυστυχώς δεν βλέπω καμία ένδειξη ότι θα το κάνουν».

Όταν ρωτήθηκε για την απάντηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο σουηδός ΥΠΕΞ σημείωσε ότι: «μένει να την δούμε, όμως σίγουρα μετά από αυτό δεν θα είναι συνηθισμένη».

newpost.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου