ΔΙΕΘΝΗ

Κορωνοϊός: Μειώθηκαν οι θάνατοι στις ΗΠΑ – 450 νεκροί το τελευταίο 24ωρο

κορωνοϊός-μειώθηκαν-οι-θάνατοι-στις-η-48330

Τα χαμηλότερα νούμερα των τελευταίων δύο μηνών, από θανάτους εξαιτίας του κορωνοϊού, εμφάνισαν οι ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς, το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 450 θάνατοι, αριθμός που ελπίζουν αυτή τη φορά να αποτελεί την αρχή για περαιτέρω μείωση. Ο συνολικός αριθμός των θανάτων έχει φτάσει τους 110.900, ενώ τα κρούσματα ανέρχονται σε 1.960.642. Περίπου 506.000 άνθρωποι έχουν αποθεραπευθεί.

Εκτιμήσεις για 145.000 θύματα ως τον Αύγουστο

Εν τω μεταξύ, το Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον εκτίμησε ότι ο συνολικός απολογισμός της πανδημίας του κορωνοϊού ενδέχεται να φτάσει τους 145.728 νεκρούς τον Αύγουστο. Ο μέσος όρος εννιά επιδημιολογικών μοντέλων που υπολόγισαν ερευνητές του πανεπιστημίου της Μασαχουσέτης την ίδια ώρα, προβλέπει 127.000 θανάτους στις ΗΠΑ ως την 27η Ιουνίου. Οι ερευνητές του πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον αύξησαν ωστόσο την μακάβρια πρόβλεψη σε σχέση με την προηγούμενη που έκαναν κατά πέντε χιλιάδες, μέσα σε μερικές ημέρες.

Η νεότερη εκτίμηση δημοσιοποιήθηκε την ίδια ημέρα που οι αρχές στην πολιτεία Τέξας ανακοίνωσαν τον υψηλότερο αριθμό εισαγωγών σε νοσοκομεία ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό, ενώ συνολικά 22 πολιτείες κατέγραψαν αύξηση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης, σύμφωνα με το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς. Στις πολιτείες με τις πιο απότομες αυξήσεις των κρουσμάτων μόλυνσης συγκαταλέγονται το Μίσιγκαν και η Αριζόνα.

iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου