ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: Εξήντα εστίες πυρκαγιάς στην Καλαβρία – Δύο νεκροί στην περιοχή Σαν Λορέντσο

ιταλία-εξήντα-εστίες-πυρκαγιάς-στην-κ-482852

Μετά την Σικελία, οι πυρκαγιές κατακαίνε σήμερα μεγάλες γεωργικές εκτάσεις της Καλαβρίας. Συνολικά, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, οι εστίες στην περιφέρεια αυτή της Κάτω Ιταλίας, είναι εξήντα.

Δύο άνθρωποι έχασαν την ζωή τους στην περιοχή Σαν Λορέντσο, ενώ προσπαθούσαν να σώσουν τον ελαιώνα τους από τις φλόγες. Πρόκειται για μια γυναίκα πενήντα τεσσάρων ετών, και για τον ανιψιό της τριάντα τριών, ο οποίος προσπάθησε να την βοηθήσει.

Οι φλόγες έχουν επεκταθεί και σε γεωργικές εκτάσεις γύρω από τα χωριά όπου οι κάτοικοι μιλούν «γκρεκάνικα», τα ελληνόφωνα χωριά της Καλαβρίας. Κυρίως στις περιοχές της Μπόβα, Ροκούντι και Κοντοφούρι.

Οι πυροσβέστες και η Πολιτική Προστασία καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια, με επίγεια και εναέρια μέσα, για να θέσουν υπό έλεγχο της πυρκαγιές.

Ο δήμαρχος της πόλης Ρήγιο της Καλαβρίας, Τζουζέπε Φαλκοματά, ζήτησε να κηρυχθεί, η περιοχή του, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ στο ’Ακρι, εκκενώθηκαν εκατόν πενήντα σπίτια. Η πύρινη λαίλαπα κατέστρεψε και μεγάλο μέρος του φυσικού πάρκου του όρους Πολλίνο, πάντα στην Καλαβρία.

in.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου