ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Φουντώνει η συζήτηση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των εκπαιδευτικών

ηπα-φουντώνει-η-συζήτηση-για-τον-υποχρ-481187

Ανέκρουσε πρύμναν αναφορικά με την προοπτική υποχρεωτικών εμβολιασμών των εκπαιδευτικών ο επικεφαλής του συνδικάτου «American Federation of Teachers» που είναι το δεύτερο μεγαλύτερο στις ΗΠΑ, βλέποντας την πανδημία να φουντώνει και πάλι, πλήττοντας ακόμη και μικρά παιδιά.

«Οι συνθήκες έχουν αλλάξει. Έχει μεγάλο βάρος για μένα πως βλέπω πως παιδιά κάτω των 12 ετών δεν μπορούν να εμβολιαστούν» σχολίασε ο Ράντι Γουάινγκαρντεν, μιλώντας στο NBC, κάνοντας λόγο για ζήτημα ατομικής συνείδησης, καθώς όλο και περισσότερα παιδιά αρρωσταίνουν και μάλιστα χρειάζονται και νοσηλεία.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία περίπου το 90% των εκπαιδευτικών και του προσωπικού των σχολείων στις Ηνωμένες Πολιτείες έχει εμβολιαστεί, όμως υπάρχει σαφής πίεση ώστε να καλυφθούν με εμβολιασμούς και οι υπόλοιποι, ενδεχομένως με υποχρεωτικό καθεστώς.

Αποφάσεις πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Θυμίζουμε πως ο Τζο Μπάιντεν ζήτησε υποχρεωτικό εμβολιασμό των δημοσίων υπαλλήλων, ενώ ανάλογη απόφαση έχουν πάρει σε πολιτειακό επίπεδο για τους τοπικούς κρατικούς υπαλλήλους και πολιτείες όπως η Καλιφόρνια, η Νέα Υόρκη και η Βιρτζίνια, ενώ άλλες, όπως το Νιου Τζέρζεϊ έχουν καταστήσει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό των υγειονομικών.

Για τον εκπαιδευτικό κλάδο δεν υπάρχουν ακόμη οριστικές συλλογικές αποφάσεις, όμως η συζήτηση έχει φουντώσει για τα καλά εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς.

Την περασμένη εβδομάδα σε δηλώσεις της η Μπέκι Πρίνγκλ, επικεφαλής του μεγαλύτερου συνδικάτου εκπαιδευτικών του National Education Association, δεν έλαβε σαφή θέση, όμως παραδέχτηκε πως το θέμα πρέπει να τύχει διαπραγμάτευσης και αποφάσεων το ταχύτερο δυνατό.

Εξάλλου, ο καθηγητής Άντονι Φάουτσι έχει ήδη ξεκαθαρίσει πως είναι ζωτικής σημασίας τα παιδιά στα σχολεία να περιστοιχίζονται από εμβολιασμένους και να συνεχίσουν να φορούν μάσκες (και μάλιστα υψηλής προστασίας), έως ότου εγκριθεί η χορήγηση των εμβολίων και στις μικρότερες ηλικίες.

ΟΤ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου