ΔΙΕΘΝΗ

Λομβαρδία: Απειλές σε δημάρχους εάν δεχτούν μετανάστες

λομβαρδία-απειλές-σε-δημάρχους-εάν-δε-481171

Με μείωση των χρηματοδοτήσεων απειλεί τους δημάρχους της περιφέρειάς του, της Λομβαρδίας, ο Ρομπέρτο Μαρόνι, νυν ηγέτης της Λέγκας του Βορρά και πρώην υπουργός Εσωτερικών της κυβέρνησης Μπερλουσκόνι, εάν κάνουν δεκτούς τους μετανάστες που φθάνουν στην Κάτω Ιταλία.

Πρόεδρος της Λομβαρδίας από το 2013, ο Μαρόνι δήλωσε συγκεκριμένα ότι «όσοι δήμαρχοι προχωρήσουν στην εξεύρεση χώρων προσωρινής υποδοχής των μεταναστών θα πρέπει να γνωρίζουν ότι θα μειωθούν οι χρηματοδοτήσεις τους από την περιφέρεια της Λομβαρδίας, μια κίνηση που στοχεύει σαφώς στην αποθάρρυνσή τους».

Παράλληλα ο περιφερειάρχης της Λομβαρδίας απηύθυνε και προειδοποίηση προς τους νομάρχες της ευρύτερης περιφέρειας της ιταλικής συμπρωτεύουσας να μην κινητοποιηθούν υπέρ της φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών, όπως τους έχει ζητηθεί από την κυβέρνηση Ρέντσι.

Ο ιταλός υπουργός Εσωτερικών Αντζελίνο Αλφάνο απαντά ωστόσο ότι η ιταλική κυβέρνηση προσπαθεί να πετύχει τη δίκαιη κατανομή των μεταναστών που φτάνουν στην Κάτω Ιταλία, σε όλες της περιοχές της χώρας, όπως ακριβώς είχε κάνει και ο Μαρόνι το 2011, όταν ήταν επικεφαλής του υπουργείου Εσωτερικών.

Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, θα πρέπει να αποσταλούν στις πλούσιες περιφέρειες της Βόρειας Ιταλίας – σύμφωνα με τα μέχρι τώρα σχέδια – τουλάχιστον 5.000 «απελπισμένοι της θάλασσας», οι οποίοι αποβιβάστηκαν στις ακτές της Σικελίας και της Καλαβρίας.

Tη θέση του Μαρόνι στηρίζουν έως τώρα ο περιφερειάρχης του Βένετο Λούκα Τζάια, επίσης της ξενοφοβικής Λέγκας του Βορρά, και ο νεοεκλεγείς περιφερειάρχης της Λιγουρίας Τζοβάνι Τότι, στέλεχος του Φόρτσα Ιτάλια του Μπερλουσκόνι.

tovima.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου