ΔΙΕΘΝΗ

Εικόνες φρίκης από το εσωτερικό του μοιραίου πλοίου στην Κίνα

εικόνες-φρίκης-από-το-εσωτερικό-του-μο-481141

Αποτυπώματα από χέρια στον τοίχο της καμπίνας του μοιραίου πλοίου, που βυθίστηκε στον ποταμό Γιανγκτσέ της Κίνας, μαρτυρούν τις τελευταίες στιγμές των επιβατών και του πληρώματος.

Τα ρολόγια στην γέφυρα του πλοίου έχουν κολλήσει και δείχνουν την ώρα της αναχώρησης και άφιξης του μοιραίου πλοίου.

Μια οικογενειακή φωτογραφία μέλους πληρώματος παραμένει κολλημένη στον τοίχο της καμπίνας. Αποτυπώματα χεριών από λάδι, συντρίμμια και λάσπη συνθέτουν την τραγική εικόνα του πλοίου και προκαλούν ανατριχίλα.

Οι διασώστες έχουν ελέγξει σπιθαμή προς σπιθαμή και τα τρία καταστρώματα του πλοίου «Eastern Star» που βυθίστηκε την περασμένη εβδομάδα παίρνοντας στον υγρό τάφο τουλάχιστον 431 άτομα.

Οι διάδρομοι και οι καμπίνες στο τελευταίο κατάστρωμα είναι γεμάτα από συντρίμμια καθιστώντας την πρόσβαση των συνεργείων προς το παρόν αδύνατη.

Την Παρασκευή συνεργεία με γερανούς ανόρθωσαν το σκάφος και το επανέφεραν στην κανονική του θέση επιτρέποντας στους διασώστες να το ερευνήσουν και να αναζητήσουν σορούς.

Κινέζοι επίσημοι, διασώστες και συγγενείς των θυμάτων συγκεντρώθηκαν χθες το πρωί και τίμησαν τη μνήμη των ανθρώπων που χάθηκαν στη μεγαλύτερη ναυτική τραγωδία των τελευταίων δεκαετιών στην Κίνα.

iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου