ΔΙΕΘΝΗ

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής των Σκοπίων φωτογραφίζεται με τον Ηλιο της Βεργίνας

ο-αντιπρόεδρος-της-βουλής-των-σκοπίων-480959

Προκαλεί ξανά ο αντιπρόεδρος της Βουλής των Σκοπίων, Αντόνιο Μιλοσόσκι, καθώς, ανάρτησε στη σελίδα του στο Facebook φωτογραφίες που τον δείχνουν να ποζάρει με τον ήλιο της Βεργίνας.

Ο Μιλοσόσκι εμφανίζεται μαζί με μια παρέα ορειβατών, στους καταρράκτες Μπάμπουνα σε βουνό της περιοχής του Βέλες, ενώ, κρατούν το σήμα της Βεργίνας σε κόκκινο φόντο.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Μιλόσοσκι, πρώην υπουργός Εξωτερικών και από τα ηγετικά στελέχη του κυβερνώντος κόμματος VMRO-DPMNE του Νίκολα Γκρούεφσκι, φωτογραφίζεται με την ήλιο της Βεργίνας. Το ίδιο είχε πράξει και τον Σεπτέμβριο του 2014, όταν μαζί με μία παρέα ορειβατών από τη χώρα του είχε αναρριχηθεί στην υψηλότερη κορυφή του Ολύμπου, στον Μύτικα, και φωτογραφήθηκε με τον δεκαεξάκτινο Ήλιο της Βεργίνας, προκαλώντας την έντονη αντίδραση της Αθήνας.

Η ΠΓΔΜ χρησιμοποίησε το σύμβολο με τον Ήλιο της Βεργίνας στην εθνική σημαία της χώρας από το 1991 έως το 1995, όταν και το απέσυρε με την Ενδιάμεση Συμφωνία του 1995. Στο άρθρο 7, παράγραφος 2 της Ενδιάμεσης Συμφωνίας, αναφέρεται ότι η ΠΓΔΜ, με την έναρξη ισχύος της Συμφωνίας, θα παύσει να χρησιμοποιεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο το σύμβολο με τον Ήλιο της Βεργίνας σε όλες του τις μορφές.

Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν εφαρμόζεται από την ΠΓΔΜ, αφού το σύμβολο χρησιμοποιείται ευρέως τόσο από κρατικούς και άλλους θεσμούς, όσο και από ιδιώτες.

Οργισμένη απάντηση από το ελληνικό ΥΠΕΞ

«Οι ενέργειες του κ. Μιλοσόσκι αποτελούν αντιπροσωπευτικό παράδειγμα τού μέχρι που μπορεί να φτάσει κάποιος για να έχει “15 λεπτά δημοσιότητας”. Ας τον αφήσουμε στην πλάνη του» ήταν η απάντηση του εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών Κωνσταντίνου Κούτρα, σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, σχετικά με τη νέα φωτογράφηση του αντιπροέδρου της Βουλής της πΓΔΜ, Αντόνιο Μιλόσοσκι, με σημαία που φέρει τον Ήλιο της Βεργίνας.

iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου