ΔΙΕΘΝΗ

Στον Πάπα ο Ολάντ, στην…Ινδία η Τριερβελέρ

στον-πάπα-ο-ολάντ-στηνινδία-η-τριερβε-480076

Χωριστούς δρόμους, τραβούν ο Φρανσουά Ολάντ και η Βαλερί Τριερβελέρ, εγκαταλείποντας αμφότεροι το Παρίσι, αυτή την εβδομάδα. Η πρώτη κυρία «αισθάνεται καλύτερα» μετά τη νοσηλεία της εξαιτίας των ροζ αποκαλύψεων και πετάει για Ινδία την Κυριακή, την ίδια ώρα που ο Γάλλος πρόεδρος πραγματοποιεί επίσκεψη στην Ρώμη και έχει επίσημη συνάντηση με τον Πάπα Φραγκίσκο στο Βατικανό. Μένει να φανεί αν θα τραβήξουν χωριστούς δρόμους και στην προσωπική τους ζωή.

«Πρόκειται για ένα ταξίδι που έχει προγραμματιστεί εδώ και καιρό για την ΜΚΟ Δράση ενάντια στην πείνα. Είναι ένας τρόπος να δείξει (η Βαλερί) ότι είναι αφοσιωμένη στους ανθρωπιστικούς σκοπούς και θα συνεχίσει να ενδιαφέρεται ότι και να γίνει τις επόμενες ημέρες» εξηγεί μια φίλη της πρώτης κυρίας, την οποία επικαλείται η εφημερίδα Le Parisien, ενώ στα γαλλικά μέσα έχει ξεκινήσει νέα συζήτηση για το ποιός χρηματοδοτεί το ταξίδι. Αρχικά ειπώθηκε ότι τα έξοδα αναλαμβάνει η μη κυβερνητική οργάνωση, αργότερα ωστόσο διευκρινίστηκε ότι οι χρηματοδότες είναι ιδιώτες δωρητές της ΜΚΟ.

Ορισμένοι στα Ηλύσια πάντως θεωρούν «τρέλα» ένα τόσο μεγάλο και κουραστικό ταξίδι τόσο σύντομα μετά την νοσηλεία της πρώτης κυρίας και υποστηρίζουν ότι θα έπρεπε να μείνει στην Γαλλία για να ξεκουραστεί.

Από την άλλη, ο Φρανσουά Ολάντ, εγκατέλειψε σήμερα το «ροζ» Παρίσι για να μεταβεί στην Ρώμη, όπου είχε επίσημη συνάντηση στο Βατικανό με τον Πάπα Φραγκίσκο, τον οποίο προσκάλεσε στην Γαλλία.
Σύγκρουση με την δικηγόρο

H Βαλερί Tριερβελέρ, η οποία δεν προτίθεται να το βάλει εύκολα κάτω, όπως έγραφε χθες το περιοδικό Closer, δεν παρέλειψε να δείξει την δυσαρέσκειά της για τα όσα είπε η δικηγόρος της, Φρεντερίκ Ζιφάρ, η οποία δήλωσε στην Figaro, ότι είναι δύσκολο για την πρώτη κυρία να είναι ήρεμη- δεδομένης της μεγάλης πίεσης από τα ΜΜΕ- αλλά διευκρίνισε ότι επιθυμεί να ξεκαθαρiστεί η κατάσταση «ώστε να βγει από αυτή με την μεγαλύτερη δυνατή αξιοπρέπεια». Η Τριερβελέρ, ενοχλημένη και από αυτή την «προδοσία», δήλωσε ότι η δικηγόρος μίλησε χωρίς εξουσιοδότηση και θεωρώντας ότι η Ζιφάρ «παγιδεύτηκε», την…έπαυσε από τα καθήκοντά της.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου