ΔΙΕΘΝΗ

Yπό κράτηση ο βιαστής – πατέρας

yπό-κράτηση-ο-βιαστής-πατέρας-479756

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού ο 54χρονος ύποπτος για την υπόθεση βιασμού της 18χρονης κόρης του.

Ο συλληφθείς χθες το απόγευμα καταζητούμενος, παρουσιάστηκε χωρίς δικηγόρο στο Δικαστήριο, σε μια διαδικασία που έγινε κεκλεισμένων των θυρών και δεν έφερε ένσταση για την κράτησή του.

Σύμφωνα με τα γεγονότα, ο 54χρονος είχε διευθετήσει ραντεβού με την 18χρονη κόρη του, με την οποία να σημειωθεί ότι δεν είχε καμία επαφή τα προηγούμενα χρόνια, καθώς το παιδί είχε δοθεί για προστασία και μεγάλωσε σε ανάδοχη οικογένεια.

Ο «πατέρας», σύμφωνα με την καταγγελία της νεαρής, προφασιζόμενος βοήθεια για κάποιο προσωπικό της πρόβλημα, την παρέσυρε με δόλο σε ερημική περιοχή, όπου την εξανάγκασε να έρθει σε συνουσία μαζί του.

Στο μεταξύ οι ελληνικές αρχές επιβεβαίωσαν τις πληροφορίες των ανακριτών του ΤΑΕ Λεμεσού ότι το 2011 ο φερόμενος ως δράστης είχε αποπειραθεί να βιάσει 25χρονη κοπέλα. Επίσης είχε καταδικαστεί σε 3 χρόνια φυλάκιση και αφού συμπλήρωσε 5 μήνες αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Μέχρι πρόσφατα εναντίον του 54χρονου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης αφού δεν παρουσιαζόταν στις ελληνικές αρχές ώστε να επιβεβαιώνεται ότι βρισκόταν εντός του ελληνικού εδάφους.

kathimerini.com.cy

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου