ΔΙΕΘΝΗ

Με παύση πληρωμών απειλείται η Βρετανία: Αυστηρή προειδοποίηση από Γαλλία

με-παύση-πληρωμών-απειλείται-η-βρεταν-478902

Πηγές από την Γαλλία, αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει παύση πληρωμών στην Βρετανία, αν δεν καταβάλει η τελευταία το ποσό των 44,2 δισεκατομμυρίων ευρώ στην Ευρωπαϊκή Ενωση για το Brexit.

Αυτό διέρρευσε από πηγή προσκείμενη στον Πρόεδρο της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν. Το ποσό αυτό είναι που έχει δεσμευτεί να πληρώσει η Βρετανία με το που θα έρθει το περίφημο Brexit. Σε περίπτωση που αυτό το ποσό δεν πληρωθεί, τότε, όπως λέει η πηγή, θα θεωρηθεί πως κηρύσσει επιλεκτική στάση πληρωμών.

«Το να μην τιμάς τις υποχρεώσεις σου ως προς τις πληρωμές είναι αθέτηση διεθνών δεσμεύσεων που ισοδυναμεί με κρατική στάση πληρωμών, οι συνέπειες της οποίας είναι καλώς εγνωσμένες», επισήμανε η πηγή στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters, αλλά και στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Σκληρή στάση και από Τζόνσον

Ο Μπόρις Τζόνσον, φαβορί για τη διαδοχή της Τερέζας Μέι στην ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος, δηλαδή πιθανότατα και ο επόμενος πρωθυπουργός της Βρετανίας, διεμήνυσε σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «The Sunday Times» χθες, ότι εάν οι Βρυξέλλες δεν προσφέρουν στο Λονδίνο μια συμφωνία που ο ίδιος θα θεωρήσει καλύτερη, δεν θα εγκρίνει την εκταμίευση του ποσού αυτού.

Η Τερέζα Μέι παραμένει υπηρεσιακή πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου ως τα τέλη Ιουλίου, όταν το κόμμα της θα αναδείξει τον νέο αρχηγό του, που θα αναλάβει ταυτόχρονα πρωθυπουργός. Ο 54χρονος Τζόνσον θεωρείται ο επικρατέστερος μεταξύ των δέκα και πλέον υποψηφίων. Μετά τις δύο αναβολές που δόθηκαν, το Brexit αναμένεται να γίνει τον Οκτώβριο.

Πηγή: iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου