AROUND THE WEB

Ενα τσίρκο χωρίς ζώα – Μόνο με ολογράμματα

ενα-τσίρκο-χωρίς-ζώα-μόνο-με-ολογράμμ-478251

Χαρά κάνουμε, μικροί και μεγάλοι, σε ένα τσίρκο. Την ίδια στιγμή, περνά απ’ τον νου μας ότι τα ζώα του τσίρκο αποσπάστηκαν βίαια από το φυσικό τους περιβάλλον για να γίνουν θέαμα, κι αισθανόμαστε ένα τσίμπημα στην καρδιά.

Το γερμανικό τσίρκο Roncalli Circus βρήκε τη λύση: αντικατέστησε τα ζώα με τρισδιάστατα ολογράμματά τους, με αποτέλεσμα να «κινούνται» μπροστά στα μάτια των θεατών άλογα, ελέφαντες ακόμη και ψάρια!

Το Roncalli Circus είναι παλιό τσίρκο, ιδρύθηκε πριν 45 χρόνια. Θέλησαν να εξελίξουν την εμπειρία της επίσκεψης σε τσίρκο και χρησιμοποίησαν προβολείς για τη δημιουργία ολογραμμάτων που γεμίζουν μιαν αρένα πλάτους 32 μέτρων και βάθους 5 μέτρων.

Ταυτόχρονα, εξασφαλίζουν ορατότητα 360 μοιρών για όλο το κοινό. Για να επιτύχουν αυτό, η TAG/TRAUM, η εταιρεία που πρακτορεύει το Roncalli Circus συνεργάστηκε με την Bluebox και ειδικούς οπτικο-ακουστικής από την Optoma.

Τα άλογα του τσίρκο καλπάζουν στην αρένα

Χιλιάδες θεατές μπορούν πλέον να απολαύσουν άλογα να καλπάζουν στην αρένα ή ελέφαντες να κάνουν κατακόρυφο, χωρίς να περιορίζει την απόλαυσή τους η έγνοια για τη σκληρή συμπεριφορά των ανθρώπων απέναντι στα ζώα.

Μήπως, αυτή η ολογραφική εμπειρία είναι το μέλλον της εμπειρίας σε ένα τσίρκο;

iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου