ΔΙΕΘΝΗ

Τέξας: Παραιτήθηκε ο αστυνομικός που έκανε χρήση ρατσιστικής βίας

τέξας-παραιτήθηκε-ο-αστυνομικός-που-έ-477570

Την παραίτησή του υπέβαλε ο αστυνομικός στο Τέξας μετά την προβολή βίντεο στο Διαδίκτυο, όπου καταγράφεται περιστατικό χρήσης υπέρμετρης και ρατσιστικής βίας από αστυνομικούς εναντίον μιας ομάδας αφροαμερικανών νεαρών.

Στη διάρκεια του επεισοδίου, ο αστυνομικός έβγαλε το όπλο του και σημάδεψε άοπλους εφήβους, ενώ παράλληλα χρησιμοποίησε υπέρμετρη βία κατά 14χρονης.

Σύμφωνα με αμερικανούς αξιωματούχους ο 41χρονος υπέβαλε την παραίτησή του «με δική του θέληση» την Τρίτη.

Μετά την προβολή του βίντεο ο αστυνομικός είχε τεθεί σε διαθεσιμότητα. Ο αρχηγός της αστυνομίας, Γκρεγκ Κόνλεϊ, χαρακτήρισε «απαράδεκτο» το περιστατικό.

«Οι πολιτικές μας, η εκπαίδευσή μας, η πρακτική μας δεν υποστηρίζουν τις δράσεις του» τόνισε.

Ο Κόνλεϊ ανέφερε ότι οι Αρχές συνεχίζουν τις έρευνες για το συγκεκριμένο περιστατικό

Το περιστατικό σημειώθηκε την Παρασκευή το βράδυ, όταν η αστυνομία επενέβη κατόπιν πολλών τηλεφωνημάτων σχετικά με προβλήματα που προκαλούσε η ομάδα των εφήβων –στην πλειονότητά τους αφροαμερικανοί– σε μια δημοτική πισίνα.

Οι εικόνες, ωστόσο, που ανέβηκαν αργότερα στον ιστότοπο YouTube δείχνουν έναν αστυνομικό να φωνάζει σε ορισμένα παιδιά, καλώντας τα να τον υπακούσουν και να πέσουν στο έδαφος.

Επικρατεί σύγχυση και πανικός, έφηβοι τρέχουν προς διάφορες κατευθύνσεις, ενώ αστυνομικοί προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο την κατάσταση.

Ένας εξ αυτών αρπάζει μία έφηβη από το μαγιό της, την ρίχνει στο έδαφος και την σέρνει για λίγα μέτρα. Προκειμένου να ακινητοποιήσει την 14χρονη, ο αστυνομικός την ρίχνει στο έδαφος και πατά με τα δύο γόνατά του στην πλάτη της.

Ο ίδιος αστυνομικός βγάζει το όπλο και σημαδεύει προς δύο νεαρά αγόρια που πλησιάζουν.

tovima.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου