ΔΙΕΘΝΗ

Αναθεωρεί τη διαδικασία o Ομπάμα

αναθεωρεί-τη-διαδικασία-o-ομπάμα-477299

Η κυβέρνηση Ομπάμα διέταξε τις κυβερνητικές υπηρεσίες να αναθεωρήσουν άμεσα τις διαδικασίες προστασίας των απόρρητων πληροφοριών, μετά τη διαρροή εκατοντάδων εγγράφων του Στέιτ Ντιπάρτμεντ από το WikiLeaks.

Σύμφωνα με υπόμνημα που επικαλείται το Associated Press, το Γραφείο Διοίκησης και Προϋπολογισμού ζητά από τις υπηρεσίες να καθορίσουν ομάδες που θα διασφαλίσουν ότι οι υπάλληλοι δεν θα έχουν μεγαλύτερη πρόσβαση σε απόρρητες πληροφορίες, από ό,τι χρειάζεται για να κάνουν τη δουλειά τους.

Ο διευθυντής του Γραφείου, Τζέικομπ Λιού, δήλωσε ότι η αποτυχία των υπηρεσιών να προφυλάξουν τις απόρρητες πληροφορίες είναι «απαράδεκτη» και ότι δεν θα γίνει «ανεκτή».

Πρόσθεσε ότι η διαρροή των εγγράφων στο WikiLeaks προκάλεσε «σημαντική ζημιά» στην εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ.

Υπενθυμίζεται ότι οι πιέσεις αραβικών χωρών για στρατιωτική επέμβαση στο Ιράν, οι ανησυχίες για το πυρηνικό οπλοστάσιο του Πακιστάν και η αμερικανική κατασκοπεία σε βάρος του ΟΗΕ είναι μερικές από τις σημαντικότερες αποκαλύψεις.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες απαιτούν από τους διπλωμάτες τους να παίζουν ρόλο κατασκόπων, αποκτώντας για παράδειγμα τους αριθμούς πιστωτικών καρτών ξένων αξιωματούχων, σύμφωνα με απόρρητα έγγραφα που δημοσιοποιήθηκαν από το WikiLeaks.

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου