ΔΙΕΘΝΗ

Νότιος Κορέα: Άλλα 14 κρούσματα MERS

νότιος-κορέα-άλλα-14-κρούσματα-mers-475673

Άλλα 14 κρούσματα του Αναπνευστικού Συνδρόμου της Μέσης Ανατολής (MERS) καταγράφηκαν στη Νότιο Κορέα, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας της χώρας, ανεβάζοντας σε 122 τον συνολικό αριθμό των ασθενών.

Μεταξύ των ανθρώπων που προσβλήθηκαν από το σύνδρομο MERS είναι και μια έγκυος. Πιθανότατα προσβλήθηκε από τον ιό μέσα στην πτέρυγα των επειγόντων περιστατικών νοσοκομείου της Σεούλ, με το οποίο συνδέονται άλλες επτά περιπτώσεις νέων κρουσμάτων.

Το υπουργείο Υγείας, ωστόσο, υποστηρίζει ότι από το σύνδρομο MERS είχαν προσβληθεί οι γονείς της εγκύου.

Η εξάπλωση της ασθένειας έχει προκαλέσει φόβο και ανησυχία στους πολίτες της Νοτίου Κορέας. Λόγω της κατάστασης, η πρόεδρος Παρκ Γκέουν Χε ανέβαλε την προγραμματισμένη επίσκεψή της στις ΗΠΑ, ενώ αξιωματούχοι που είναι υπεύθυνοι για θέματα υγείας επικρίνονται για έλλειψη διαφάνειας και για αποτυχία να περιορίσουν άμεσα την εξάπλωση του ιού.

Την Τετάρτη, κλιμάκιο αποτελούμενο από νοτιοκορεάτες αξιωματούχους και αξιωματούχους του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) συνέστησε ως ασφαλή την επαναλειτουργία των σχολείων. Ωστόσο, τα σχολικά συμβούλια συστήνουν το κλείσιμο κι άλλων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΠΟΥ, συνολικά 1.271 άνθρωποι σε όλο τον κόσμο έχουν προσβληθεί από τον ιό, ενώ έχει επιβεβαιωθεί ο θάνατος 448 ασθενών.

Βάσει του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου των Ασθενειών, η Νότιος Κορέα έχει τον δεύτερο υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων στον κόσμο, μετά την Σαουδική Αραβία.

tovima.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου